Artikel top billede

Kæmpehack af Amazons Twitch-tjeneste skyldes konfigurations-fejl af server: Hacker har stjålet 125GB vital data - inklusive kildekode

Det var en fejl i en server-konfiguration, der banede vejen for en hacker dybt ind i systemerne bag den store Amazon-ejede streaming-platform Twitch. Selskabet har nu nulstillet.

Det var en intern fejl i en server-konfiguration, der gjorde det muligt for en hacker at bryde ind i de it-systemer, der anvendes til at drive den store Amazon-ejede streaming-tjeneste Twitch.

Det meddeler Twitch i kølvandet på hacket, hvor hackeren stjal store mængder data - herunder oplysninger om, hvor meget de 10.000 mest populære streamere tjener på at streame på Twitch.

Hertil kommer, at hackeren har lækket kildekoden samt en stribe af de it-sikkerhedsværktøjer, som Twitch anvender.

Ialt har hackeren fået fingre i 125GB data

Twitch meddeler, at selskabet er i gang med at forsøge at danne sig et overblik over hacket og på at ‘forstå hvor det har ramt i detaljer.”

“Der er for tiden ingen tegn på, at login-oplysninger er blevet ramt. Kreditkort-oplysninger er ikke ramt, da de ikke lagres hos Twitch. Vi fortsætter vores undersøgelser,” hedder det.

Twitch meddeler desuden, at selskabet nu har nulstillet alle de såkaldte ‘stream keys,’ som er de koder, der anvendes til at logge ind, så man kan publicere indhold.

Selskabet opfordrer desuden til, at alle brugerne opdaterer deres software.

“Afhængigt af den broadcast-software, som du anvender, kan det være nødvendigt, at du opdaterer din software manuelt med en ny key for at påbegynde din næste stream,” meddeler selskabet til brugerne.

Twitch har mere end 30 millioner daglige brugere og anvendes især af gamere og musikere til streaming af deres aktiviteter.

Du kan læse hele meddelelsen hos Twitch her.