Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Efter beskyldninger: Facebook er villig til at lade tilsyn kigge ned i algoritme-maskinrummet

Efter hård kritik af Faccebooks prioritering af profit frem for brugersundhed er SoMe-giganten åben for en større tilsynsgennemgang.

En talsmand fra Facebook melder nu ud, at den sociale medie-gigant er villig til at underlægge sig et gennemgribende tilsyn, for at sikre at Facebooks algoritmer ikke skader brugere.

Algoritmerne "bør tages til ansvar, om nødvendigt ved regulering, så folk kan se, at hvad vores systemer siger, de bør gøre rent faktisk også er det der sker," udtalte Facebooks vicepræsident Nick Clegg på CNN i søndags.

Det skriver Bloomberg.

Clegg tilføjede i øvrigt, at Facebook er åben for at ændre en bestemmelse i en amerikansk lov fra 1996, der i dag isolerer virksomheder fra ansvaret for, hvad brugerne lægger op på virksomhedens platform.

Udtalelserne kommer efter at flere beskyldninger og lækkede dokumenter har fået Facebook i offentlighedens søgelys.

Det hele startede med en at whistlebloweren Frances Haugen, der er tidligere produktionschef for Facebook, beskyldte SoMe-platformen for bevidst at præsentere brugere for skadelig indhold, for at lave højest mulig profit.

En påstand hun i første omgange anonymt bakkede op af en række dokumenter, som havde taget med sig idét hun forlod koncernen.

Senere stod Haugen frem med navn, og fortalte om sine bekymringer og hvad hun havde oplevet i hendes tid hos Facebook til et panel i Senatets handelsudvalg.

Ved at dele disse har Haugen nu banet vejen for, at lovgivere nu overvejer at stramme lovgivningen for at regulere den sociale medie-gigant.

Senator Amy Klobuchar udtalte også i søndags til CCB om sagen:

"Ved hvert hjørne, du runder, er der tech-lobbyister med penge, som de kaster rundt i byen, der får lovgivere til at lytte til dem i stedet for at lytte til fakta."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere