Artikel top billede

Efter beskyldninger: Facebook er villig til at lade tilsyn kigge ned i algoritme-maskinrummet

Efter hård kritik af Faccebooks prioritering af profit frem for brugersundhed er SoMe-giganten åben for en større tilsynsgennemgang.

En talsmand fra Facebook melder nu ud, at den sociale medie-gigant er villig til at underlægge sig et gennemgribende tilsyn, for at sikre at Facebooks algoritmer ikke skader brugere.

Algoritmerne "bør tages til ansvar, om nødvendigt ved regulering, så folk kan se, at hvad vores systemer siger, de bør gøre rent faktisk også er det der sker," udtalte Facebooks vicepræsident Nick Clegg på CNN i søndags.

Det skriver Bloomberg.

Clegg tilføjede i øvrigt, at Facebook er åben for at ændre en bestemmelse i en amerikansk lov fra 1996, der i dag isolerer virksomheder fra ansvaret for, hvad brugerne lægger op på virksomhedens platform.

Udtalelserne kommer efter at flere beskyldninger og lækkede dokumenter har fået Facebook i offentlighedens søgelys.

Det hele startede med en at whistlebloweren Frances Haugen, der er tidligere produktionschef for Facebook, beskyldte SoMe-platformen for bevidst at præsentere brugere for skadelig indhold, for at lave højest mulig profit.

En påstand hun i første omgange anonymt bakkede op af en række dokumenter, som havde taget med sig idét hun forlod koncernen.

Senere stod Haugen frem med navn, og fortalte om sine bekymringer og hvad hun havde oplevet i hendes tid hos Facebook til et panel i Senatets handelsudvalg.

Ved at dele disse har Haugen nu banet vejen for, at lovgivere nu overvejer at stramme lovgivningen for at regulere den sociale medie-gigant.

Senator Amy Klobuchar udtalte også i søndags til CCB om sagen:

"Ved hvert hjørne, du runder, er der tech-lobbyister med penge, som de kaster rundt i byen, der får lovgivere til at lytte til dem i stedet for at lytte til fakta."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere