Artikel top billede

Pentagons tidligere software-boss: Kina har vundet AI-kapløbet over USA

Kina har vundet AI-kampen over USA, lyder det fra Pentagons tidligere software-chef. Mens USA tøver vil Kina opnå global dominans inden for flere essentielle teknologier, lyder hans forudsigelse.

Kina har slået USA i kampen om at være den førende nation inden for kunstig intelligens.

Sådan lyder konstateringen fra Nicolas Chaillan, der tidligere har været softwaredirektør i Pentagon.

Hans analyse lyder, at Kina er med hastige teknologiske skridt på vej mod global dominans, skriver Reuters. Kina er nemlig langt foran inden for en række afgørende, nye teknologier såsom AI, syntetisk biologi og genetik, lyder det.

I begyndelsen af september opsagde Nicolas Chaillan sin stilling hos Pentagon i protest, da han mente, at tempoet i militærets teknologiske transformation var alt for langsomt. Han mente endda, at tøveriet udgjorde en fare for USA.

"Vi har ikke en chance mod Kina om 15 til 20 år. Løbet er kørt; det er allerede ovre efter min mening," siger den tidligere software-direktør.

Nicolas Chaillan har blandt andet kritiseret amerikanske virksomheder, der ikke har ønsket at samarbejde med staten på AI-området, for at sænke innovationen.

Dertil har han kritiseret det amerikanske militær for at indsætte inkompetente medarbejdere i spidsen for teknologiske projekter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere