Artikel top billede

Pentagons tidligere software-boss: Kina har vundet AI-kapløbet over USA

Kina har vundet AI-kampen over USA, lyder det fra Pentagons tidligere software-chef. Mens USA tøver vil Kina opnå global dominans inden for flere essentielle teknologier, lyder hans forudsigelse.

Kina har slået USA i kampen om at være den førende nation inden for kunstig intelligens.

Sådan lyder konstateringen fra Nicolas Chaillan, der tidligere har været softwaredirektør i Pentagon.

Hans analyse lyder, at Kina er med hastige teknologiske skridt på vej mod global dominans, skriver Reuters. Kina er nemlig langt foran inden for en række afgørende, nye teknologier såsom AI, syntetisk biologi og genetik, lyder det.

I begyndelsen af september opsagde Nicolas Chaillan sin stilling hos Pentagon i protest, da han mente, at tempoet i militærets teknologiske transformation var alt for langsomt. Han mente endda, at tøveriet udgjorde en fare for USA.

"Vi har ikke en chance mod Kina om 15 til 20 år. Løbet er kørt; det er allerede ovre efter min mening," siger den tidligere software-direktør.

Nicolas Chaillan har blandt andet kritiseret amerikanske virksomheder, der ikke har ønsket at samarbejde med staten på AI-området, for at sænke innovationen.

Dertil har han kritiseret det amerikanske militær for at indsætte inkompetente medarbejdere i spidsen for teknologiske projekter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere