Artikel top billede

Facebook vil tilføje nye sikkerhedsfunktioner efter hård kritik

Facebook planlægger nu en række sikkerhedsopdateringer, særligt på sin platform Instagram, der skal sikre brugerne bedre mod blandt andet skadeligt indhold. Det sker midt i en bølge af kritik mod virksomheden, der beskyldes for at sætte egen profit over sine brugeres mentale sundhed.

Nu lover Facebook at sociale medie-giganten vil tilføje nye sikkerhedsfunktioner, der særligt skal målrettets teenagere på Instagram.

Det sker efter at den digitale platform er kommet i kraftig modvind, da whistlebloveren Fraces Haugen for få uger siden lækkede dokumenter der viser, at Facebook bevidst har styret sine brugere mod skadeligt indhold.

Facebook vil implementere nye værktøjer til at aflede brugere fra skadeligt indhold, begrænse politisk indhold og give forældrene mere kontrol over teenagernes Instagram-konti, sagde Facebooks vicepræsident for globale anliggender, Nick Clegg, ifølge CNBC.

En af de nye tiltage skal konkret opfordre brugere, der har været aktive på Instagram-platformen længe til at "tage en pause".

En anden funktion vil forsøge at påvirke teenagere væk fra skadeligt indhold på platformen, sagde vicepræsidenten.

Desuden planlægger virksomheden en mulighed, der skal hedde Instagram Kids - Instagram for børn - som skal være en service til børn på 13 år og ungre.

Facebook er allerede begyndt at test de nye sikkerhedsfunktioner på Instagram på en mindre test-skare i USA. Det skriver Reuters.

"Vi har intet kommercielt incitament til at gøre andet end at prøve at sikre, at oplevelsen er positiv," sagde Clegg.

"Vi kan ikke ændre den menneskelige natur. Vi ser altid dårlige ting online. Men vi kan gøre alt, hvad vi kan for at forsøge at reducere og afbøde dem."

Dette udsagn er dog stik imod hvad Haugen, der lækkede interne Facebook-dokumenter til The Wall Street Journal og senere den amerikanske kongres mener. Hun fortalte for nyligt et panel i senatet, at Facebook - som også ejer Instagram - konsekvent lægger sin egen fortjeneste over brugernes sundhed og sikkerhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere