Artikel top billede

(Foto: Anthony Quintano.)

Facebook vil tilføje nye sikkerhedsfunktioner efter hård kritik

Facebook planlægger nu en række sikkerhedsopdateringer, særligt på sin platform Instagram, der skal sikre brugerne bedre mod blandt andet skadeligt indhold. Det sker midt i en bølge af kritik mod virksomheden, der beskyldes for at sætte egen profit over sine brugeres mentale sundhed.

Nu lover Facebook at sociale medie-giganten vil tilføje nye sikkerhedsfunktioner, der særligt skal målrettets teenagere på Instagram.

Det sker efter at den digitale platform er kommet i kraftig modvind, da whistlebloveren Fraces Haugen for få uger siden lækkede dokumenter der viser, at Facebook bevidst har styret sine brugere mod skadeligt indhold.

Facebook vil implementere nye værktøjer til at aflede brugere fra skadeligt indhold, begrænse politisk indhold og give forældrene mere kontrol over teenagernes Instagram-konti, sagde Facebooks vicepræsident for globale anliggender, Nick Clegg, ifølge CNBC.

En af de nye tiltage skal konkret opfordre brugere, der har været aktive på Instagram-platformen længe til at "tage en pause".

En anden funktion vil forsøge at påvirke teenagere væk fra skadeligt indhold på platformen, sagde vicepræsidenten.

Desuden planlægger virksomheden en mulighed, der skal hedde Instagram Kids - Instagram for børn - som skal være en service til børn på 13 år og ungre.

Facebook er allerede begyndt at test de nye sikkerhedsfunktioner på Instagram på en mindre test-skare i USA. Det skriver Reuters.

"Vi har intet kommercielt incitament til at gøre andet end at prøve at sikre, at oplevelsen er positiv," sagde Clegg.

"Vi kan ikke ændre den menneskelige natur. Vi ser altid dårlige ting online. Men vi kan gøre alt, hvad vi kan for at forsøge at reducere og afbøde dem."

Dette udsagn er dog stik imod hvad Haugen, der lækkede interne Facebook-dokumenter til The Wall Street Journal og senere den amerikanske kongres mener. Hun fortalte for nyligt et panel i senatet, at Facebook - som også ejer Instagram - konsekvent lægger sin egen fortjeneste over brugernes sundhed og sikkerhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere