Artikel top billede

Thomas Jensen, co-founder i Paylike, Ken Villum Klausen adm. direktør og stifter i Lunar, Lars Bo Thomsen, co-founder i Paylike.

Lunar køber dansk fintech-virksomhed i ny satsning på betalingsmarkedet

Den danske fintech-virksomhed Paylike er blevet opkøbt af den fremadstormende og pengestærke Lunar. Det sker i en ny satsning, hvor Lunar vil gøre sin entré på betalingsmarkedet.

Lunar har opkøbt den danske fintech-virksomhed Paylike.

Det sker i en ny stor satsning, hvor Lunar vil erobre flere markedsandele ved både at tilbyde traditionelle bankydelser til erhvervskunder og betalingsløsninger.

Det oplyser Lunar til Computerworld.

"Vi er meget glade for, at Paylike nu bliver en del af Lunar, for det betyder, at vi kan give vores business-kunder alt det, de har brug for, når de satser på en digital forretning. Lige fra bankkonto til betalinger på deres hjemmeside, og det kommer til at spare mange iværksættere for en masse tid og penge," udtaler Ken Villum Klausen, direktør hos Lunar.

Med opkøbet åbner Lunar mulighed for at tage imod betalinger fra kunder direkte i Lunar uden de mellemled, der er nødvendige i dag, når en virksomhed med e-handel skal have aftaler med betalingsgateway og indløser.

Lunar bliver ifølge selskabet selv den første bank i Danmark, der både tilbyder erhvervskunderne en erhvervskonto og mulighed for at styre betalingerne i webshoppen samme sted.

Prisen for Paylike, der har 11 medarbejdere, er ikke offentliggjort, men Lunar køber Paylike, hvoraf 50 procent i dag ejes af Clearhaus og 50 procent af de to stiftere Thomas Jensen og Lars Bo Thomsen.

Opkøbet sker efter, at Lunar i juli hentede en investering på 1,5 milliarder kroner fra Heartland, Kinnevik og Tencent.