Artikel top billede

Streaming: Skræmmende sci-fi og udknaldede parodier i bittesmå bidder

Minifilmene fra Oats Studios og den produktive instruktør Neill Blomkamp tager det absurde til helt nye højder. De er netop lagt på Netflix, men kan også ses gratis på YouTube.

De fleste vil kende sydafrikansk-canadiske Neill Blomkamp som instruktør af sci-fi filmene District 9, Elysium og Chappie.

Men han også ganske produktiv på en række andre områder og har bl.a. sit eget produktionsselskab, Oats Studios. Her har han instrueret en række kortfilm, hvoraf de fleste blev lagt på Netflix 1. oktober og hurtigt er blevet blandt det mest populære indhold.

Blandt titlerne finder man ambitiøse og dystre sci-fi minifilm af ca. 20 minutters længde med store navne som Sigourney Weaver og Dakota Fanning. Men her er også ultrakorte animerede produktioner, der bruger 3D-spilmotoren Unity.

Desuden er der udflippede parodier, der portrætterer en dybt inkompetent præsident, der hellere vil hænge ud med strippere og drikke sig i hegnet med sine redneck-venner end at passe sit arbejde.

Vi møder også en almægtig gud, der keder sig bravt i sin lænestol og derfor beordrer sin butler til at gøre livet surt for de stakkels mennesker.

For slet ikke at tale om de korte produktioner Cooking with Bill og Fluke, der handler om henholdsvis en lettere dysfunktionel TV-shop og et par småpsykotiske militærtyper, der afprøver grumme opfindelser på straffefanger.

Mange af filmene er grafisk ret ubehagelige og absolut ikke for børn. Ellers har filmene fra Oats Studios ikke mange andre fællesnævnere, end at de er korte, virkelig udknaldede og i lange stræk temmelig underholdende.

Alle filmene fra Oats Studios kan for øvrigt også ses kvit og frit på YouTube.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere