Artikel top billede

(Foto: Rasmus Ferdinand Ginman)

Antallet af Microsoft-ansatte eksploderer: Sådan har selskabets medarbejderstab udviklet sig

Microsoft har på globalt plan nu over 180.000 ansatte i over 100 lande. Antallet af ansatte er vokset med markante 46,5 procent siden 2017, og det endda uden at tælle de ansatte i LinkedIn og GitHub med.

Microsoft har taget et grundigt kig på medarbejderstaben størrelse og den sammensætning i den globale kerneforretning, og det er det kommet en rapport ud af.

Det fremgår af dette blogindlæg fra Lindsay-Rae McIntyre, Chief Diversity Officer hos Microsoft.

Totalt er antallet af medarbejdere vokset med 46,5 procent siden 2017, så selskabet nu beskæftiger ikke færre end 180.000 fordelt på over 100 lande.

Alene i USA er antallet af ansatte vokset med 35.4 procent

Opgørelsen gælder kun Microsofts kerneforretning og altså ikke selskaberne LinkedIn og GitHub, som Microsoft også ejer.

Når det gælder kønsfordelingen, så viser rapporten, at 29,7 procent af de ansatte er kvinder, og det tal er vokset med 1,1 procent siden 2020.

Microsoft har også kigget på etnicitet i arbejdsstyrken, og her viser det sig blandt andet, at den største gruppe er 48,6 procent hvide, mens 35,4 procent er asiater.

I USA udgør ansatte med spansk og latinamerikansk oprindelse 7 procent af de ansatte, men amerikanere med afrikansk oprindelse udgør næsten 6 procent.

7,1 procent af de ansatte i Microsoft defineres som handikappede.

Rapporten viser også, hvordan de forskellige grupperinger er fordelt på forskellige typer job i Microsoft.

Lindsay-Rae McIntyre skriver i blogposten om undersøgelsen:

“Det seneste år har været en udfordrende tid for så mange mennesker, samfund og organisationer. Had- og voldshandlinger i USA og rundt om i verden har gjort racemæssig uretfærdighed til en væsentlig del af vores sociale bevidsthed, mens den globale pandemi har forværret uligheder og forandret vores liv. Set i det lys virker det uopsætteligt at løse nogle af de største systemiske problemer med lighed og inklusion.”

“Denne rapport giver os mulighed for at kvantificere virkningen af ​​vores arbejde. Måling og data er vigtige for os, ikke kun fordi de giver os mulighed for at se fremskridt, men også fordi vi kan identificere veje og muligheder for at gøre det bedre.”