Artikel top billede

(Foto: PR-Foto)

Facebook forudser dalende annonceindtægter på grund af Apples privacy-ændringer: Sætter fart på Metaverse-projektet

Facebook frygter faldende annonceindtægter som resultatet af Apples privacy-ændringer, der belaster selskabets forretning for målrettede annoncer. Samtidig vil det sociale medie skrue op for investeringerne i det digitale parallelunivers, Metaverse.

Facebook har kastet sig ud i en ambitiøs satsning med Metaverse, der skal blive fremtidens vækstmotor.

Tyngden af projektet understreges yderligere af, at Facebook mandag aften fortalte, at selskabet fremover vil offentliggøre de økonomiske resultater fra arbejdet med virtuel reality og augmented reality i en seperat enhed - Facebook Reality Labs.

Det skriver Reuters.

Facebook har netop aflagt regnskab for trejde kvartal, der viser en stærk stigning på top- og bund. Men Facebook lægger ikke skjul på, at annonceforretningen står foran en "signifikant usikkerhed," beretter Reuters.

Samtidig lød det, at Facebook vil investere milliarder af dollar i at bygge Metaverse.

For nyligt løftede Facebook sløret for planerne med Metaverse, hvor der blandt andet skal bruges 10.000 it-folk fra Europa til udviklingen af universet.

Apples ændrede praksis gør det sværere for selskaber såsom Facebook, Snapchat og Google at målrette annoncer de enkelte brugere. Brugerne har nemlig fået mulighed for at fravælge sporing.

Her forudser Facebook, at privacy-ændringerne vil ramme selskabets økonomiske resultater i indeværende kvartal, lyder det.

Derudover fortalte Sheryl Sandberg, COO i Facebook, på et investor-call mandag aften at årsagen til, at Facebooks omsætning ramte under analytikernes forventning, var Apples ændrede praksis i IOS, skriver Reuters.