Artikel top billede

Så hårdt rammer chipkrisen europæiske bilproducenter

To europæiske bilgiganter leverede mere end én million færre biler i tredje kvartal på grund af den globale mangel på mikrochips, men de forventer begge større leverancer i de kommende kvartaler.

Flere europæiske bilproducenter bliver nu hårdt ramt af konsekvenserne af den globale chipkrise.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters må Volkswagen og den nye europæiske bilgigant Stellantis, der er en fusion af PSA Group og Fiat Chrystler, nu erkende, at chipmanglen betyder, at de samlet set har produceret 1,4 millioner færre biler end forventet i tredje kvartal.

Helt konkret har Europas største bilproducent Volkwagen produceret 800.000 færre biler i kvartalet og 35 procent færre end i samme kvartal i fjor, mens Stellantis har produceret 600.000 færre biler.

Forventer forbedringer

Ifølge Reuters medler Stellantis finansdirektør Richard Palmer om moderate forbedringer i chip-leverancerne i oktober.

Han forventer at de positive tendenser vil fortsætte i fjerde kvartal, men slår samtidig fast, at prognoser for chipleverancerne er behæftet med stor usikkerhed.

Volkswagen forventer ligeledes at chipleverancerne bliver bedre i de kommende kvartal, men advarer dog om chipkrisen også vil volde problemer i 2022.

Den tyske bilgiggants ordinære driftsoverskud faldt 12 procent til 2,8 milliarder euro, men regnskabet var dog bedre analytikerne forventede.