Artikel top billede

Tesla-aktien brager op efter ordre på 100.000 elbiler: Runder 1.000 milliarder dollar i markedsværdi

Biludlejningsfirmaet Hertz har lagt en massiv ordre på 100.000 biler hos Tesla. Det har fået elbilselskabets aktiekurs til at eksplodere. Selskabets markedsværdi er for første gang rundet 1.000 milliarder dollar.

En særdeles heftig ordre har fået Teslas aktiekurs og markedsværdi til at skyde i vejret med raketfart.

Biludlejningsfirmaet Hertz har nemlig bestilt 100.000 elbiler fra Teslaer, hvilket er den største enkeltbestilling af elbiler nogensinde.

Denne ordre, der skal sikre Hertz en spritny elbilsflåde i 2022, bidrager med omkring 4,2 milliarder dllar til Teslas omsætning, skriver Bloomberg.
Tesla-aktien steg 12,66 procent på bagkant af nyheden. Prisen per aktie rundede mere end 1.000 dollar stykket for første gang.

De vilde kursstigninger resulterede i, at Tesla pludselig kunne bryste sig af at have en markedsværdi på mere end 1.000 milliarder dollar.

Derved er Tesla med i den eksklusive klub, hvor også Micrsofot, Amazon og Apple hører hjemme.

Ordren drejer sig om 100.000 af Teslas Model 3, der alle skal være klar inden for de næste 14 måneder.

Hertz, der er USA's andenstørste biludlejningsfirma, har været for nyligt være underdrejet grundet coronapandemien, hvor udlejere pludselig stoppede med at besøge forretningen.

Det er omkring et år siden, at Hertz søgte om konkursbeskyttelse. I år er det kommet frem at investorer fra Knighthead Capital Management og Certares Management ville overtage selskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere