Artikel top billede

(Foto: Rasmus Ferdinand Ginman)

Microsoft vil uddanne nogle af fremtidens 250.000 manglende cybersikkerheds-folk med stipendier og tilskud i million-klassen

Stipendier, træning og anden bistand vil Microsoft hen over de næste år levere til USA's studerende og lærere indenfor it. Den ekstra indsats skal afsætte en kvart million cybersikkerhedsjobs.

Microsoft agter at give stipendier eller bistand til cirka 25.000 it-studerende samt træning til nye og allerede ansatte lærere på 150 såkaldte "community colleges" - en videregående uddannelse efter gymnasiet - over hele USA.

Derudover vil tech-giganten bidrage med læseplansmatriale til samtlige community colleges og andre fire-årige skoler i landet.

Det skriver Reuters.

Den store undervisningsindsats sætter Microsoft i gang for at nå i mål med at besætte 250.000 cybersikkerhedsjobs inden for de kommende fire år.

Kapløbet med de ubesatte stillinger er især en bekymring i lyset af de sidste års store hackerangreb på amerikanske virksomheder og infrasturktur.

Microsofts præsident Brad Smith fortæller blandt andet, at mange af de kunder, som Microsoft arbejder med, og som har været udsat for hacks, kunne have været forhindret eller dæmpet ved at indføre bedre praksis.

Problemet er, at mange mangler cybersikkerhedspersonalet til at gøre det.

"Vi er helt klart nødt til at bevæge os hurtigt for at uddanne folk til at besætte, hvad der ærligt talt er fantastiske job efter vores mening," sagde Smith, som nævner en årlig grundløn på over 105.000 dollar - over 670.000 danske kroner.

Han siger, at Microsoft over de kommende år vil investere mange millioner dollar ['many tens of millions of dollars'] i kampagnen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere