Artikel top billede

Dorte Ertbøll ny topchef for kriseramte Conferize: Tiltræder straks efter pludselig fyring af tidligere topchef Martin Morsing

Det kriseramte it-selskab Conferize er klar med sin nye direktør, som tager over efter Martin Morsing Larsen, der blev fyret for et par uger siden efter blot otte måneder på posten.

Dorte Ertbøll bliver ny administrerende direktør for it-selskabet Conferize, der for et par uger siden pludselig fyrede direktør Martin Morsing Larsen.

Dorte Erbøll kender firmaet indefra, i det hun siden foråret har været ansat i Conferize som chef for forretnings-udvikling med titel som Business Development Manager.

Martin Morsing Larsen blev fyret 14. oktober efter at have siddet på posten som CEO i blot otte måneder.

Det skete, fordi Conferize efter bestyrelsens opfattelse ikke havde levet op til de opstillede forventninger.

Dengang blev hans forgænger, nuværende CFO Søren Dalsgaard Hansen, indsat som midlertidig topchef. Han afløses i dag, 1. november, af Dorte Ertbøll.

Conferize har været i krise i lang tid.

Conferize står bag en løsning til håndtering og orkestrering af konferencer. Selskabet kom ud af 2019 med et dundrende underskud på 34,6 millioner kroner.

Underskuddet skyldtes blandt andet en markant nedskrivning, da selskabet droppede et stort udviklingsprojekt, der allerede var godt fremme i forløbet.

Conferize har tidligere haft rigmanden Lars Kolind i ejerkredsen.

Han opgav imidlertid projektet for et års tid siden efter en række fejslagne redningsforsøg, hvor han offentligt flere gange luftede sin utilfredshed med både ledelse og bestyrelse.

I sidste øjeblik blev selskabet her reddet af Mads Verner Jørgensen, der via sit holdingselskab Blue Horizon Investments har overtaget 47 procent af Conferize og dermed købte blandt andre Lars Kolind ud.

Det skete umiddelbart efter, at Lars Kolind efter en række fejlslagne redningsplaner i slutningen af oktober besluttede at dreje nøglen om på selskabet.

Conferize blev oven i købet hårdt ramt af corona-krisen og landede i årets første seks måneder en omsætning på præcis nul kroner og et underskud på 5,3 millioner kroner.

Det skyldtes, at selskabet i årets første seks måneder fokuserede på at 'sikre det fremtidige fundament for selskabet og dermed grundlaget for at realisere forretningspotentialet i selskabets platform til Event Management," som det hed.