Artikel top billede

Chipmanglen får Apple til at skrue ned for produktionen af iPads

Apple har skruet voldsomt ned for produktionen af nye iPads. Beslutningen kommer for at sikre, at selskabet har mikrochips nok til at producere flere iPhone 13, på grund af den globale mangel på varer.

Den globale mangel på særlig mikrochips får nu Apple til at skære drastisk ned for produktionen af nye iPads.

I stedet vil Apple fokusere på at producere sin seneste lancering iPhone 13 til forbrugerne.

Det skriver det japanske medie Nikkei med henvisning til en række anonyme kilder ifølge Reuters.

Apple har halveret produktionen af nye iPads i forhold til selskabets oprindelige planer, lyder det fra mediet. Desuden flytter Apple også en del af de eftertragtede mikrochips fra ældre iPhone-modeller for at sikre, at der er nok til efterspørgslen på iPhone 13.

Ændringerne i produktionen er et tegn på hvor massiv manglen på komponenter og især mikrochips er for både Apple og en række andre teknologiselskaber.

Apples topchef, Tim Cook, har endda advaret om, at manglen på vare kan blive endnu mere massiv op til jul og flere amerikanske helligdage, der også falder i løbet af november og december.

IPhone-markedet er også Apples mest lukrative og derfor er det mindre overraskende, at selskabet prioriterer sine smartphones frem for tabletmarkedet.

Sidste år omsatte Apple for 192 milliarder dollar på sine iPhones mens markedet for iPads lød på 32 milliarder dollar. Omregnet til danske kroner er det henholdsvis 1.233 milliarder og 205 milliarder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere