Artikel top billede

Chipmanglen får Apple til at skrue ned for produktionen af iPads

Apple har skruet voldsomt ned for produktionen af nye iPads. Beslutningen kommer for at sikre, at selskabet har mikrochips nok til at producere flere iPhone 13, på grund af den globale mangel på varer.

Den globale mangel på særlig mikrochips får nu Apple til at skære drastisk ned for produktionen af nye iPads.

I stedet vil Apple fokusere på at producere sin seneste lancering iPhone 13 til forbrugerne.

Det skriver det japanske medie Nikkei med henvisning til en række anonyme kilder ifølge Reuters.

Apple har halveret produktionen af nye iPads i forhold til selskabets oprindelige planer, lyder det fra mediet. Desuden flytter Apple også en del af de eftertragtede mikrochips fra ældre iPhone-modeller for at sikre, at der er nok til efterspørgslen på iPhone 13.

Ændringerne i produktionen er et tegn på hvor massiv manglen på komponenter og især mikrochips er for både Apple og en række andre teknologiselskaber.

Apples topchef, Tim Cook, har endda advaret om, at manglen på vare kan blive endnu mere massiv op til jul og flere amerikanske helligdage, der også falder i løbet af november og december.

IPhone-markedet er også Apples mest lukrative og derfor er det mindre overraskende, at selskabet prioriterer sine smartphones frem for tabletmarkedet.

Sidste år omsatte Apple for 192 milliarder dollar på sine iPhones mens markedet for iPads lød på 32 milliarder dollar. Omregnet til danske kroner er det henholdsvis 1.233 milliarder og 205 milliarder.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere