Artikel top billede

Chip-tørken trækker ud: Taiwansk kæmpe-producent forventer krisen fortsætter ind i 2022

Der går måneder, måske endda år, før komponent-tørken og de forhøjede chip-priser får en ende.

Priserne på pc-komponenter, mobil-chips samt bilelektronik er skudt i vejret efter at coronakrisens dønninger igennem månedsvis har skabt flaskehalse i den globale chipproduktion – alt imens at efterspørgslen er vokset.

Den udvikling har klodens førende chip-producent, taiwanske TSMC, igennem det seneste år døjet med at håndtere.

Producenten øjner dog en ende på krisen – dog først en gang i det nye år. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Inden for enkelte områder, såsom automobil-komponenter, forventes flaskehalsene at være reduceret markant allerede i det kommende kvartal.

Intels CEO, Pat Gelsinger, var tidligere på ugen mere dyster i sin udsigt og estimerede overfor Washington Post, at den nuværende komponent-tørke kan forsætte i adskillige år endnu.

Tocifret vækst

I en meddelelse oplyser TSMC, at produktionskapaciteten udvides for at holde priserne på et ’fornuftigt niveau’.

”Vi har anskaffet både grunde og udstyr, og iværksat opførslen af nye faciliteter. Vi hyrer tusindvis af medarbejdere og udvider faciliteterne ved flere sites,” lyder det fra virksomheden som tæller storkunder som blandt andre Apple og Qualcomm.

For virksomheden har chip-tørken betydet en tocifret fremgang for overskuddet, som i fjerde kvartal 2020 endte 19,4 procent over niveauet fra året før.

Regnskabskvartalet bød også på en omsætningsrekord for selskabet med handel for i alt 12,9 milliarder amerikanske dollar, 25,4 procent højere end året før.
Premium
DXC Technology færdig som leverandør af Den Digitale Tinglysning: Netcompany indsættes som ny leverandør
Netcompany bliver ny leverandør af Den Digitale Tinglysning, som DXC Technology har stået for i de seneste mange år.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.