Artikel top billede

Chip-tørken trækker ud: Taiwansk kæmpe-producent forventer krisen fortsætter ind i 2022

Der går måneder, måske endda år, før komponent-tørken og de forhøjede chip-priser får en ende.

Priserne på pc-komponenter, mobil-chips samt bilelektronik er skudt i vejret efter at coronakrisens dønninger igennem månedsvis har skabt flaskehalse i den globale chipproduktion – alt imens at efterspørgslen er vokset.

Den udvikling har klodens førende chip-producent, taiwanske TSMC, igennem det seneste år døjet med at håndtere.

Producenten øjner dog en ende på krisen – dog først en gang i det nye år. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Inden for enkelte områder, såsom automobil-komponenter, forventes flaskehalsene at være reduceret markant allerede i det kommende kvartal.

Intels CEO, Pat Gelsinger, var tidligere på ugen mere dyster i sin udsigt og estimerede overfor Washington Post, at den nuværende komponent-tørke kan forsætte i adskillige år endnu.

Tocifret vækst

I en meddelelse oplyser TSMC, at produktionskapaciteten udvides for at holde priserne på et ’fornuftigt niveau’.

”Vi har anskaffet både grunde og udstyr, og iværksat opførslen af nye faciliteter. Vi hyrer tusindvis af medarbejdere og udvider faciliteterne ved flere sites,” lyder det fra virksomheden som tæller storkunder som blandt andre Apple og Qualcomm.

For virksomheden har chip-tørken betydet en tocifret fremgang for overskuddet, som i fjerde kvartal 2020 endte 19,4 procent over niveauet fra året før.

Regnskabskvartalet bød også på en omsætningsrekord for selskabet med handel for i alt 12,9 milliarder amerikanske dollar, 25,4 procent højere end året før.