Artikel top billede

Den danske it-succes Unity vil revolutionere fodboldkampe på tv med ny løsning

En ny løsning fra den dansk-stiftede it-succes Unity vil fusionere tv-oplevelsen med elementer fra spilverden.

Dansk-stiftede Unity, der udvikler spiludviklingsværktøjer, arbejder på en ny satsning, som har potentiale til at revolutionere fodboldkampe som tv-oplevelse.

Det oplyser Unity i en meddelelse til Computerworld

Unity, der er stiftet i Danmark af iværksætterne David Helgason, Nicholas Francis og Joachim Ante, ønsker med den nye løsnin Unity Metacast at fusionere elementer fra spilverden med tv-oplevelsen, når du ser en fodbold.

Få magt over kameraet

Ifølge Unity vil løsningen eksempelvis kunne give tv-seeren magten over kameravinklen, præcis som den kendes fra computerspil som FIFA, hvor spilleren helt uden begrænsninger kan lade kameraet cirkle om spillene i en fodboldkamp og se højdepunkter fra samtlige vinkler

”Fremtiden for sportsoplevelser handler om frihed, valg og interaktivitet, og forbrugerne er ikke længere tilfredse med at blive fodret med lineært 2D-indhold," siger Peter Moore, Senior VP i Sports & Live Entertainment hos Unity ifølge pressemeddelelsen.

Kan bruges til kampanalyser

Peter Moore har tidligere haft en direktørpost hos spilfiramet EA Sports der står bag FIFA-spillet, men han har også haft en direktørpost hos den verdensberømte fodboldklub Liverpool FC.

Ifølge Unity vil den kommende løsning da også kunne blive et vigtigt værktøj for professionelle klubber som Liverpool, der har brug for at gennemanalysere egne kampe og modstanderens kampe.

“Jeg er begejstret for at lancere en helt ny division for Unity, og med Metacast planlægger vi at lede sportens realtidsudvikling,” lyder det desuden fra Peter Moore ifølge pressemeddelelsen.

Stadig under udvikling

Løsningen er dog stadigvæk under udvikling, og i øjeblikket er den særligt velegnet til indendørs sporsgrene og derfor har Unity i første omgang indgået et samarbejde UFC, der er et stort mesterskab indenfor såkaldt mixed martial arts.

Unity bliver i fjor noteret på New York Stock Exchange og har hovedkvarter i USA, men selskabet blev stiftet i Kronborggade på Nørrebro i København, og Unity har stadigvæk en stor afdeling i København.