Sol.dk lukker og slukker

Internetselskabet Eniro drejer i begyndelsen af 2005 nøglen om for den danske nettjeneste Sol.dk, der er blandt Danmarks 15 største websites. En del funktioner slettes endeligt, mens andre overføres til Eniro.dk. Lukningen kommer, fordi Eniro Danmark ønsker at fokusere forretningen.

Det svenske internetselskab Eniro lukker og slukker for sin internet-tjeneste Scandinavia Online - eller Sol.dk - og flytter i stedet en række af tjenesterne over på Eniro.dk.

Lukningen af en af Danmarks største internettjenester sker for at optimere Eniro-forretningen, så den er bedre fokuseret og bedre trimmet til fremtiden.

- Vi har fundet det mest hensigtsmæssigt at samle alle aktiviteterne, så vi kan få et bedre fokus. Samtidig vurderer vi, at der er bedre forretning i at have det hele samlet et sted. For det er jo altid dyrere at køre to store sites, end det er at køre et enkelt, siger Henrik Dyring, administrerende direktør i Eniro Danmark.

Lukkes i 2005
Lukningen vil blive endeligt effektureret i løbet af de første seks måneder af 2005, hvor en række af de mest fremtrædende funktioner på Sol.dk overflyttes til Eniro.dk, mens andre tjenester vil blive endegyldigt lukket.

Blandt de tjenester, der overlever, er debatten, mailtjenesten samt Sol.dk's bilguide, mens blandt andre Solk.dks chat, mobiltjeneste, spilfunktioner og hjemmeside-tjeneste vil blive lukket endeligt.

Ifølge Henrik Dyring ligger der en rent forretningsmæssig vurdering til grund for lukningen af de pågældende tjenester.

- Og den vurdering omfatter markedsudviklingen både nu og i fremtiden, siger han.

Lukningen af Sol.dk vil ske gradvist over de kommende måneder indtil sommeren 2005, hvor Sol.dk er helt væk fra cyberspace.

Det første træk bliver lukningen af Sol.dk hjemmeside-tjenester, som vil blive udfaset fra nu og indtil 1. februar.

Nedskæringer i Sverige
Selv om lukningen i en vis udstrækning handler om at reducere omkostninger, er der ikke fyringer på vej i Eniro Danmark. Det skyldes ifølge Henrik Dyring, at selskabet allerede har trimmet organisationen bag Sol.dk over sommeren.

Til gengæld kan sammenlægningen af Sol.dk og Eniro.dk betyde, at der skal fyres i Eniros centrale udviklingsafdeling i Stockholm.

Eniro ejer også Netstationen, som fortsætter uændret.

Eniro.dk er blandt Danmarks 10 største websites med omkring en halv million unikke brugere om ugen. Sol.dk var i sidste uge ifølge FDIM's målinger Danmarks 12. største website regnet på unikke brugere med 257.803 unikke brugere.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.