Artikel top billede

(Foto: Kristian Granquist)

Thomas Lund Sørensen om sin nye rådgiver-rolle: Bestyrelser er alt for passive med it-sikkerhed

Tidligere chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund Sørensen, kan ikke forstå, at bestyrelserne er så passive, når det gælder cybersikkerhed.

Tidligere chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund Sørensen, kan ikke forstå, at det er så svært at trænge igennem hos bestyrelserne, når det gælder cybersikkerhed.

Det siger han til Finans, efter han med indgangen til november tiltrådte i sin nye rolle som rådgiver for netop bestyrelser og lignende.

Det kunne Computerworld som det første medie afsløre i sidste uge.

Thomas Lund-Sørensen har i sit nye job den tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste og tidligere departementschef i Forsvarsministeriet, Thomas Ahrenkiel, som kollega.

“Det undrer mig, at det er så svært at gøre det digitale præsent over for bestyrelser og direktioner i det private og offentlige. At gøre truslen forståelig. I den fysiske verden kan alle jo se, at det indlysende er uacceptabelt, hvis folk stjæler følsomme dokumenter,” siger Thomas Lund Sørensen nu til avisen.

Thomas Lund Sørensen fortæller her, at han er ‘glad og stolt’ over ‘alt det’, som Center for Cybersikkerhed har opnået.

Han opsagde sin stilling august. Centeret har endnu ikke fundet hans afløser og vil ikke oplyse, hvem der for tiden har ansvaret for det.