Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Foto: Rasmus Ferdinand Petersen)

Svenske Ericsson køber amerikansk netværks-gigant for 41 milliarder kroner

Ericsson overtager det amerikanske kommunikationsselskab Vonage med 2.200 medarbejdere. Prisen lyder på 41 milliarder kroner. Få indblik i kæmpe-opkøbet her.

Svenske Ericsson kaster sig ud i et enormt opkøb.

For hele 6,2 milliarder dollar, eller godt 41 milliarder kroner, overtager Ericsson det amerikanske kommunikationsselskab Vonage.

Det oplyser Ericsson mandag morgen i en fondsbørsmeddelelse

Vonage, der leverer cloud-baserede kommuniationsservices, blev stiftet i 1998. Selskabet hører hjemme i delstaten New Jersey og har godt 2.200 medarbejdere.

"Kernen af vores strategi er at bygge mobilnetværk gennem teknologipartnerskaber. Her får vi fundamentet til at opbygge en enterprise-forretning. Overtagelsen af Vonage er næste skridt til at levere på den strategiske prioritet," lyder det fra Börje Ekholm, CEO i Ericsson, i meddelelsen.

Overtagelsen, der er et af selskabets absolut største, er et led i Ericssons strategi om at udvide produktporteføljen målrettet erhvervslivet.

Vonage står bag en kommunikationsplatform, kaldet VCP. Denne platform står for 80 procent af selskabets årlige omsætning.

VCP servicerer over 120.000 kunder, og der er mere end en million registrerede udviklere, der benytter platformen globalt. API'en på platformen gør det muligt for udivklere and indlejre kommunikationsformer såsom beskeder, tale og video i applikationer og produkter uden al besværet med backend-infrastruktur og interfaces, fremgår det.

Vonages CEO, Rory Read, vil nu blive en del af Ericssons topledelse med reference til Börje Ekholm.

Rory Read kom til Vonage i juli 2020. Han har tidligere været driftsdirektør hos Dell Technologies. Før det var han CEO hos chipproducenten AMD.

"Ericsson og Vonage deler en ambition om at accelerere vores langsigtede vækststrategi. Sammensmeltningen af internettet, mobilitet, cloud og kraftigefulde 5G-netværk former den digitale transformation og intelligente kommunikationsbølge, der driver en forandring i måden, virksomheder opererer på," lyder det fra Rory Read.

Vonage, der opererer i sunheds-, finans-, uddannelses-, og transportsektoren, solgte for 1,4 milliarder dollar i en 12 måneders lang periode frem til 30. september 2021, oplyser selskabet.

Sidste år overtog Ericsson netværksselskabet Cradlepoint for 1,1 milliarder dollar. Dette opkøb gav Ericsson adgang til nye værktøjer, der kan forbinde enheder ved hjælp af IoT over 4G- og 5G-netærk.

Sammen med kinesiske Huawei og finske Nokia er Ericsson blandt de førende kommunikations- og netværksleverandører i verden.

Aktiekursen falder på bagkant af opkøbs-nyhed

Vonage er noteret på Nasdaq-børsen i New York, og her stiger akiten med hele 25 procent i førmarkedet.

Ericsson-aktien derimod falder med godt 3,7 procent mandag morgen.

Ericsson vil betale 21 dollar per aktie til Vonages aktionærer. Det er 28 procent over den kurs, som Vonage-aktien lukkede i fredag.