Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Apple og Amazon ramt af milliardbøde: Forbød folk at sælge Apple-produkter

Amazon og Apple har indgået en samarbejdsaftale, der har været til skade for den frie konkurrence, lyder anklagen fra de italienske myndigheder, som nu har udstedt en milliardbøde til de to selskaber.

De italienske konkurrencemyndigheder har udstedt en bøde på i alt 200 millioner euro eller cirka 1,5 milliarder kroner til Apple og Amazon.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge de italienske myndigheder har de to giganter samarbejdet om salg af Apple og Beats-produkter på en måde, der har været til skade for den frie konkurrence.

En aftale fra 2018 mellem de to selskaber slår således fast, at det kun er udvalgte forhandlere, der må sælge produkter fra Apple og Beats på Amazons platform, hvilket ifølge de italienske myndigheder strider med EU’s konkurrenceregler.

Dermed har de to selskaber i praksis afskåret folk fra at handle med Apple-produkter på platformen, og det har de italienske myndigher takseret til en bøde på 68,7 millioner euro til Amazon og en bøde på 134,5 millioner euro til Apple.

Afviser anklager

Begge firmaer har dog valgt anke bøden, og Apple oplyser ifølge Reuters, at formålet med aftalen har været at give kunderne sikkerhed for, at der udelukkende blev solgt originale produkter på platformen.

Amazon afviser også at have gjort noget galt, og ifølge selskabet har aftalen været til gavn for kunderne på platformen.

”Som et resultat af aftalen har vores italienske kunder fået adgang til de nyeste produkter fra Apple og og Beats," lyder det fra Amazon, som samtidig oplyser, at aftalen betyder, at Amazon har fået fordoblet sit Apple-sortiment og adgang til hurtigere forsendelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere