Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon / Niels de Boissezon)

Apple og Amazon ramt af milliardbøde: Forbød folk at sælge Apple-produkter

Amazon og Apple har indgået en samarbejdsaftale, der har været til skade for den frie konkurrence, lyder anklagen fra de italienske myndigheder, som nu har udstedt en milliardbøde til de to selskaber.

De italienske konkurrencemyndigheder har udstedt en bøde på i alt 200 millioner euro eller cirka 1,5 milliarder kroner til Apple og Amazon.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge de italienske myndigheder har de to giganter samarbejdet om salg af Apple og Beats-produkter på en måde, der har været til skade for den frie konkurrence.

En aftale fra 2018 mellem de to selskaber slår således fast, at det kun er udvalgte forhandlere, der må sælge produkter fra Apple og Beats på Amazons platform, hvilket ifølge de italienske myndigheder strider med EU’s konkurrenceregler.

Dermed har de to selskaber i praksis afskåret folk fra at handle med Apple-produkter på platformen, og det har de italienske myndigher takseret til en bøde på 68,7 millioner euro til Amazon og en bøde på 134,5 millioner euro til Apple.

Afviser anklager

Begge firmaer har dog valgt anke bøden, og Apple oplyser ifølge Reuters, at formålet med aftalen har været at give kunderne sikkerhed for, at der udelukkende blev solgt originale produkter på platformen.

Amazon afviser også at have gjort noget galt, og ifølge selskabet har aftalen været til gavn for kunderne på platformen.

”Som et resultat af aftalen har vores italienske kunder fået adgang til de nyeste produkter fra Apple og og Beats," lyder det fra Amazon, som samtidig oplyser, at aftalen betyder, at Amazon har fået fordoblet sit Apple-sortiment og adgang til hurtigere forsendelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere