Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

Vi er pludselig blevet klogere på hvad Apple vil med sit AR-headset – og hvornår vi kan forvente at bruge det

Med et tyder det på, at Apple vil blæse konkurrencen bagover med sit kommende AR-headset.

Apple synes at være meget ambitiøse med hvad der skal være en helt ny produktgruppe for selskabet.

Mens Apple har bygget stadigt flere sensorer ind til ’augmented reality’ (AR) brug i sin iPhones og iPads, er tiden snart inde til, at selskabet bygger et dedikeret AR-headset i stil med Microsofts Hololens eller Magic Leap One.

Apple synes dog at få et helt unikt headset, når det gælder mængden af regnekraft, der hældes ned i det kommende headset.

Det fremgår af oplysninger, som den velforbundne Apple-analytiker Ming-chi Kuo er kommet i hænde.

Ifølge hans kilder, vil Apple klemme regnekraft på niveau med Apples bomstærke M1-processor, som i dag driver selskabet Macbook Pro 13 og iPad Pro enheder frem.

Chippen, der skal drive foretagenet, er i følge The Information et skræddersyet design tiltænkt netop headsettet.

Visuel overlegen

Kraftoverskuddet skal ifølge analytikeren gå til at drive to dedikerede 4K OLED skærme signeret af Sony – et til hvert øje. Det er omtrent fire gange højere opløsning end den man i dag finder i Microsofts Hololens 2.

Samtidig vil Apple adressere det begrænsede synsfelt, som plager dagens AR-headsets, ved at sammenstykke 6-8 optiske moduler, der vil sikre en gennemsigtig AR-lag over brugerens synsfelt.

Den kraftige ombordværende processor vil samtidig gøre enheden uafhængig af en eksterne enhed som en smartphone eller pc til at levere det højopløste videofeed i synsfeltet.

Fungerer headsettet som standalone enhed vil det altså også bane vejen for en dedikeret app-butik, hvor spil, værktøjer og oplevelser dedikeret til platformen kan tilbydes.

Tidligere melding har dog peget på, at Apples AR-sats ikke vil være en dedikeret enhed, pointerer netmedeiet The Verge. Apple-analytikeren synes dog at være overbevist om, at Apple vil gøre sit headset til en stand-alone enhed med et skræddersyet økosystem.

”Hvis AR headsettet kun tilbydes som et stykke tilbehør til Mac’en eller iPhonen, vil det stå i vejen for produktets udbredelse. Et AR headset der fungerer selvstændigt betyder at det vil få et dedikeret økosystem og tilbyde en rig og fleksibel bruger oplevelse,” siger han.

Lanceringsdato nærmer sig

Sammen med de nye oplysninger er Ming-chi Kuo også ude med en præcisering af lanceringsdatoen, som han tidligere har spået ville være en gang i 2022.

Ifølge de nyeste oplysninger, vil Apples nye headset debutere i fjerde kvartal 2022, formentlig omkring samme tidsrum hvor nye iPhones og Macs bliver præsenteret.