Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Italiensk kartelmyndighed udstikker millionbøde til Google og Apple for databrug

Google og Apple har begge fået hver en million-bøde fra de italienske myndigheder for at udviske deres brugeres mulighed for at tage stilling at acceptere databrug.

Italiens karteltilsynsmyndighed har idømt søgemaskinegiganten Google og iPhone-producenten Apple hver en bøde på 10 millioner euro - svarende til over 74 millioner danske kroner.

Bøderne udstikkes for "aggressiv praksis" forbundet med kommerciel brug af brugerdata, skriver Reuters.

Myndigheden skriver i en erklæring, at de to techvirksomheder ikke har givet "klare og umiddelbare oplysninger" om, hvordan de hver indsamler og bruger den data, der kommer ind fra virksomhedernes brugere.

De brugere, der oprettede konto hos Google, ville komme igennem et system, som var designet til at vilkår og betingelser for databrug ville blive accepteret.

Og hos Apple bliver brugerne ikke engang præsenteret for et valg om at acceptere eller ikke.

Både Google og Apple sagde, at de var uenige i beslutningen fra den italienske myndighed. Begge tilkendegiver at ville appellere dommen.

"Vi leverer brancheførende gennemsigtighed og kontrol til alle brugere, så de kan vælge, hvilken information de vil dele eller ej, og hvordan den bruges," skriver Apple i en erklæring.

Fra Google lyder det, at virkeomheden følger "fair og gennemsigtig praksis for at give brugerne nyttige tjenester, samt give klare oplysninger om deres brug".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere