Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorff)

Twitter-stifteren Jack Dorsey trækker sig som topchef

Twitter skal have ny topchef efter, at Jack Dorsey, der var med til at stifte selskabet i 2006, nu trækker sig som topchef.

Jack Dorsey, der er den ene af Twitters fire stiftere, trækker sig som topchef for selskabet

Det skrive han i et tweet, hvor han også oplyser, at det bliver selskabets teknologidirektør Parag Agrawal, som nu overtager rollen som øverste leder.

”Parag har stået bag hver eneste af de kritiske beslutninger, der har været en del af Twittters turnaround. Han er nysgerrig, undersøgende, rationel, krævende selvbevidst og udmyg. Han leder mit hjerte og sin sjæl, og jeg lærer af ham hver eneste dag,” skriver Dorsey.

Været topchef af flere omgange

Jack Dorsey har stået i spidsen for selskabet af flere omgange. Han forlod første gang rollen som topchef i 2008, men kom tilbage i 2015, hvor han afløste Dick Costello på posten.

Ifølge amerikanske New York Times har en en række af Twitters investorer længe forsøgt at presse ham til at trække sig.

Det er især investeringsfirmaet Elliott Management, der har presset på med begrundelsen, at Jack Dorsey også er topchef for betalingsfirmaet Square, og derfor ikke har sin fulde opmærksomhed på selskabet.

"Min egen beslutning"

Jack Dorsey understreger dog i sit tweet, at han selv træf beslutningen.

”Jeg vil have, at I alle ved at det er min egen beslutning og jeg ejer den. Men det var naturligvis også en svær beslutning,” skriver Twitter-stifteren.

Jack Dorsey stiftede i 2006 Twitter sammen med Biz Stone, Evan Williams og Noah Glass.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere