Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorff)

Twitter-stifteren Jack Dorsey trækker sig som topchef

Twitter skal have ny topchef efter, at Jack Dorsey, der var med til at stifte selskabet i 2006, nu trækker sig som topchef.

Jack Dorsey, der er den ene af Twitters fire stiftere, trækker sig som topchef for selskabet

Det skrive han i et tweet, hvor han også oplyser, at det bliver selskabets teknologidirektør Parag Agrawal, som nu overtager rollen som øverste leder.

”Parag har stået bag hver eneste af de kritiske beslutninger, der har været en del af Twittters turnaround. Han er nysgerrig, undersøgende, rationel, krævende selvbevidst og udmyg. Han leder mit hjerte og sin sjæl, og jeg lærer af ham hver eneste dag,” skriver Dorsey.

Været topchef af flere omgange

Jack Dorsey har stået i spidsen for selskabet af flere omgange. Han forlod første gang rollen som topchef i 2008, men kom tilbage i 2015, hvor han afløste Dick Costello på posten.

Ifølge amerikanske New York Times har en en række af Twitters investorer længe forsøgt at presse ham til at trække sig.

Det er især investeringsfirmaet Elliott Management, der har presset på med begrundelsen, at Jack Dorsey også er topchef for betalingsfirmaet Square, og derfor ikke har sin fulde opmærksomhed på selskabet.

"Min egen beslutning"

Jack Dorsey understreger dog i sit tweet, at han selv træf beslutningen.

”Jeg vil have, at I alle ved at det er min egen beslutning og jeg ejer den. Men det var naturligvis også en svær beslutning,” skriver Twitter-stifteren.

Jack Dorsey stiftede i 2006 Twitter sammen med Biz Stone, Evan Williams og Noah Glass.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere