Artikel top billede

Opsporet: Her bor en af verdens mest berygtede hackere og en af hovedpersonerne bag REvil med sin hustru i stor villa

En af verdens meste berygtede hackere, den 28-årige Yevgeniy Polyanin, regnes for at stå bag mere end 3.000 ransomware-angreb med REvil-gruppen. Han bor nu i Sibirien i stor villa og lever et luksusliv, viser opsporings-arbejde.

Selv om en af verdens mest berygtede hackere er efterlyst af FBI og er forlangt udleveret for tusindvis af lukrative ransomware-angreb, lever han fortsat et luksusliv i Rusland.

Den 28-årige russer Yevgeniy Polyanin er blevet kaldt for ‘superhacker’ og er ofte blevet sat i forbindelse med den russiske hackergruppe REvil, der mistænkes for at stå bag et af verdenshistoriens største hacker-angreb, Kaseya, som i sommer ramte mere end 1.500 virksomheder.

Kaseya ramte blandt andet Coop i Sverige.

FBI har derfor udlovet en dusør på op mod fem millioner dollar for oplysninger, der kan føre til hans anholdelse.

Nu har den britiske avis Daily Mail opsporet ham.

Han bor i fine omgivelser i den sibiriske by Barnul i en nybygget million-villa, ejer både en BMW og en Toyota Landcruiser og hygger sig med sin hustru Sofia, der driver et konditori i byen og er ret aktiv på de sociale medier.

Ofte lejer parret en helikopter, for at flyve på rundtur over de nærliggende Altai-bjerge, skriver avisen.

Ifølge avisen føler Yevgeniy Polyanin sig ‘åbentlyst urørlig’, og der er da heller ‘ingen tegn på,’ at de russiske myndigheder gør sig nogen anstrengelser for at pågribe den efterlyste storhacker.

Ifølge Daily Mail har Yevgeniy Polyanin fortsat formelt adresse i sin mors beskedne lejlighed i Barnaul.

Avisen skriver, at Yevgeniy Polyanin siden 2019 har været registreret som ‘iværksætter’ inden for ‘software-udvikling’ og ‘it-consulting’ i Rusland.

Du kan læse hele historien om Daily Mails besøg i Sibirien for at møde den russiske hacker her.

REvil-gruppen forsvandt under mystiske omstændigheder fra jordens overflade i sommer.