Artikel top billede

Eske Gunge, stifter af Actimo. Pr-foto.

Eske Gunge stiftede Actimo for 10 år siden: Nu stopper han som CEO

Eske Gunge forlader nu Actimo, som han selv stiftede for 10 år siden. Sidste år solgte han seskabet til norske Kahoot for 200 millioner, og nu lyder meldingen fra stifteren, at selskabet er succesfuldt integreret efter 15 måneder.

Eske Gunge stiftede Actimo for 10 år siden, og har siden stået i spidsen for virksomheden.

Men det kommer til at ændre sig nu.

Eske Gunge har nemlig sagt sin stilling op som administrerende dirketør hos Actimo, oplyser han på Linkedin.

"I dag har jeg sagt op som CEO for Actimo, selskabet som jeg stiftede for 10 år siden med en håndfuld fantastiske menesker," lyder det.

I semtember 2020 valgte Eske Gunge at sælge Actimo til det fremadstormende norske Kahoot, der er kendt for dets udbredte quiz-værktøj.

Prisen lød på 200 millioner kroner for Actimo, der dog ville fortsætte som selvstændigt selskab under de nye ejere.

"Actimo er nu en stærk del af Kahoot efter en integrationsperiode på 15 måneder, som jeg er meget stolt over," fortsætter han i opslaget.

Nu vil Eske Gunge tage sig en pause, hvor der skal bruges mere tid med familien, lyder det.

Han løfter samtidig sløret for, hvilken boldgade han vil bevæge sig indenfor, når arbejdstøjet igen trækkes på.

"Senere vil jeg se, hvilke fremtidige professionelle eventyr der skulle komme inden for startups og scaleups som rådgiver, investor, bestyrelsesmedlem eller andet..."

Investerede pengene fra salget i Kahoot

I forbindelse med salget i september 2020 fortalte Eske Gunge til Computerworld, at målet med var at få Actimo gjort kendt i hele verden.

"Vi var i gang med at kigge på, hvordan vi kunne komme ud i verden, og der var Kahoot en fantastisk mulighed. Vi har hele tiden være åbne over for at få en strategisk partner ind, men vi havde ikke regnet med at sælge," sagde Eske Gunge til Computerworld dengang.

Stifteren understregede dog, at han er mere end tilfreds med salget til Kahoot, som overtog virksomheden sammen med alle de dengang 50 ansatte. Disse medarbejdere var fordelt på kontorer i København, Barcelona, London og Latinamerika.

Dengang valgte Eske Gunge selv at investere størstedelen af pengene fra salget i Kahoot, der desuden er børsnoteret i Norge.

Læs mere her: Norske Kahoot køber det danske it-selskab Actimo for op mod 200 millioner kroner