Artikel top billede

Photo by Cameron Venti on Unsplash (Foto: Photo by Cameron Venti on Unsplash)

Dansk Hollywood-profil på vej med stor NFT-satsning

En dansk Hollywood-profil har ambitioner om at rejse et større millionbeløb til en ny film via NFT'er. Det langsigtede mål er at demokratisere den internationale filmindustri

Navnet Niels Juul er sandsynligvis ukendt for mange danskere.

Men han har gennem en årrække skabt sig et stort navn i både den internationale reklameindustri og i Hollywood, hvor han blandt andet har været producer på den verdensberømte instruktør Martin Scorseses blockbusterfilm The Irishman og The Silence.

Men ifølge den britiske avis The Guardian er han nu klar til at kaste sig ud i et NFT-eventyr, hvor ambitionen er skabe en mindre revolution i forretningsmodellen bag Hollywood-produktioner.

Vil rejse to-cifret millionbeløb

Han har således etableret selskabet NFT Studios, der via salget af 10.000 NFT’er til offentlige og institutionelle investorer forventer at rejse et beløb, der svarer til mellem 52 og 66 millioner danske kroner.

Pengene skal bruges til at producere verdens første Hollywood-film, der udelukkende er finansieret gennem NFT’er og investorerne vil samtidig få andel i filmens overskud samt mulighed for at møde skuespillerne bag.

NFT står for Non-Fungible Token, og det er som navnet antyder et token, der kan bruges til at bevise ejerskab over et aktivt.

Det er eksempelvis blevet brugt som en slags digitalt skøde for kunstværker og digitalt indhold, men kan også som i dette tilfælde fungerer som dokumentation for medejerskab af en kommende film.

Vil demokratisere Hollywood

Målet med NFT-satsningen er, forklarer Niels Juul ifølge Guardian, at ændre på den traditionelle finansieringens model for Hollywood-film, hvor det kan være en langtrukken affære at rejse den nødvendige kapital til mindre filmproduktioner.

Ifølge Niels Juul kan der gå op til otte år fra en ide er undfanget til at filmen ender på det store lærred.

”Filmstudioerne satser i dag primært på de helt store film, og det kan derfor tage mange år at udvikle en uafhængig film. Især i udviklingsfasen kan det være svært at finde investorer til produktionerne i det nuværende Hollywood-system. Derfor ønsker vi at demokratisere det,” siger han ifølge avisen.

Udover at være involveret i flere store Hollywood-film er Niels Juul også en af bagmændene bag tøjmærket Von Dutch, og i et interview med DR-programmet Filmland har han også taget æren for at gøre Paris Hilton til en berømthed.

Ifølge Guardian har Niels Juul landet en række stjerneskuespillere og en instruktør til den kommende NFT-finansierede film, men han oplyser, at han ikke ønsker at afsløre deres identitet før den store filmenfestival i Berlin til februar.

Målet er at optagelserne til filmen skal gå i gang til april, mens filmpremieren er planlagt til september 2022.