Artikel top billede

(Foto: Photo by Carlos Muza on Unsplash)

Kryptovalutaplatform lancerer markedsplads for NFT'er

Nu vil kryptovaluta-udvekslingsplatformen Coinbase lavet en digital markedsplads for de digitale ejerbeviser af digitale kunstværker NFT'er.

Coinbase, der stiller en platform til rådighed, hvor brugere kan købe og sælge kryptovaluta, meldte tirsdag ud, at den planlægger at oprette en markedsplads, der lader brugere få det samme muligheder med NFT'er og andre tokens.

NFT'er er som bekendt en slags skøde på et digitalt kunstværker eller samleobjekt - det kan eksempelvis være et faktisk kunstværk, et meme eller et opslag på et socialt medie.

Det skriver mediet CNBC.

NFT'er er "non-fungible" - det betyder at man ikke kan bytte en NFT til en anden, som man kan med bitcoin og andre kryptokurver.

Coinbase fortæller, at dets NFT-markedsplads, kaldet Coinbase NFT, ville indeholde "sociale funktioner" og bruge den såkaldte skaberøkonomi, et begreb, der bruges til at beskrive verden for mennesker, der tjener penge på at sende videoer og andet indhold online.

Markedet for NFT'er er boomet gennem det indeværende år. I tredje kvartal af 2021 toppede markedet med 10 milliarder dollar - 64,5 milliarder danske kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere