Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Produktion af iPhone 13 markant under det planlagte / Epson investerer 5,8 milliarder kroner i grøn omstilling / 52,5 millioner kroner til projekter til digital dannelse af danske skolebørn

Produktion af iPhone 13 markant under det planlagte. Epson investerer 5,8 milliarder kroner i grøn omstilling. 52,5 millioner kroner til projekter til digital dannelse af danske skolebørn. Investorer overtager 20 procent af Mobilplan. Storbritannien vil udfase 2G og 3G inden 2033.

Velkommen til onsdagens morgen-briefing, der i denne uge er sammensat af Computerworlds morgen-mand, Dan Jensen.

Produktion af iPhone 13 markant under det planlagte

Produktionen af Apples iPhone 13 lå i september og oktober 20 procent under det planlagte niveau, skriver den japanske avis Nikkei.

Årets sidste kvartal er ellers på grund af julesalget typisk det største for hardware-producenterne.

Men Apple er som mange andre alvorligt ramt af den globale mangel på mikrochip, ligesom der ifølge Nikkei har været ‘forstyrrelser’ i selskabets supply chain.

Blandt andet har Kina indført begrænsninger for strømforbruget i Kina, hvor iPhone-telefonerne bliver produceret.

Problemerne har været så alvorlige, at Apple for første gang i mange år har haft fuldt produktionsstop i flere dage i oktober, hvor alle samlebånd stod stille og der derfor ikke blev produceret en eneste iPhone eller iPad.

Epson investerer 5,8 milliarder kroner i grøn omstilling

Printer-virksomheden Epson vil investere 5,8 milliarder kroner i grøn omstilling.

Pengene skal gå til en langvarig omstilling, som skal sikre, at hele selskabet er CO2-negativt og og stoppet helt med at anvende energi og materialer fra undergrunden i 2050.

Dette gælder både olie og - måske mere opsigtsvækkende - metal.

“Fra 2050 vil brugere hverken kunne finde olie eller metal i projektorer og printere fra Epson,” meddeler selskabet.

Allerede fra 2023 skal al drift af Epsons fabrikker være baseret på vedvarende energi, ligesom selskabet fra 2023 vil “opfylde FN's mål for bæredygtig udvikling [..] og sikre, at alle FN's 17 mål for bæredygtig udvikling omfattes.'

52,5 millioner kroner til projekter til digital dannelse af danske skolebørn

Folkeskolens indsats på digital dannelse af børn og unge får tilført 52,5 millioner kroner.

Pengene skal bruges på tre ting, nemlig:

- Den Digitale Trafikklub, som skal anvendes til at lære børn og unge at begå sig sikkert på internettet.

- Udarbejdelse af undervisningsmateriale til lærere og undervisere.

- Uddannelse af lærere, elever, forældre og undervisere, som skal indgå i såkaldte skolepatruljer for digital færdselsssikkerhed.

”Gode internetvaner er noget, man skal lære, ligesom man lærer god bordskik, at cykle og at regne. Det har vi som voksne et ansvar for at lære vores børn, så internettet bliver et trygt sted at være,” meddeler børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Investorer overtager 20 procent af Mobilplan

Peter Haahr Rasmussen (tidligere Intempus) og Simon Heiberg (e-conomic) overtager 20 procent af Mobilplan, der står bag en løsning til fleksibel og individuel opbygning af planlægningssystemer til håndværkere og byggesvirksomheder.

Samtidig indtræder Peter Haarhr Rasmussen som bestyrelsesformand og salgsdirektør i selskabet, der er stiftet af CEO og hovedejer Torben Lajer.

Han har store forventninger til at få de nye folk ombord i ejerkredsen - ikke mindst fordi de har særlig ekspertise i den kommercielle side af forretnings-drift. Selv har han mere teknologisk baggrund.

“Med friske, kloge penge skal vi nu for alvor i gang med at blive endnu mere synlige i markedet og eksekvere på vores salgs- og marketingstrategi,” meddeler Torben Lajer.

Storbritannien vil udfase 2G og 3G inden 2033

Storbritannien vil udfase landets 2G- og 3G-net inden 2033, hvor alle frekvenser i stedet skal kunne anvendes til 5G og til den tid muligvis også 6G.

Sådan lyder en fælles aftale mellem Storbritannien og de fire store britiske telenetværks-selskaber BT, Vodafone, O2 og Three.

BT vil udfase 3G inden for de kommende par år, mens det mere end 25 år gamle 2G-net vil blive udfaset inden 2033.

De britiske myndigheder håber, at fastlæggelsen af en slutdato vil gøre det nemmere for nye udstyrsproducenter at komme ind på markedet, da de vil vide, at de ikke er nødt til at understøtte gamle teknologier.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere