Artikel top billede

Elon Musk sælger Tesla-aktier for milliarder af kroner for fjerde gang på få uger - overvejer at forlade Tesla

Verdens rigeste mand, Elon Musk, sælger for fjerde gang på få uger Tesla-aktier for flere milliarder kroner. Han overvejer at sige op og istedet slå ind på en ny karrierevej.

Elon Musk sælger igen ud af sin store aktiebeholdning i Tesla - og overvejer åbent at forlade selskabet.

Elon Musk er verdens rigeste mand i kraft af sin store aktie-post i Tesla.

I de seneste uger har han solgt ud af den store aktiepost i stor stil.

Torsdag solgte han 934.091 af sine aktier, hvilket har indbragt ham godt 963 millioner dollar. Det svarer til knap 6,5 milliarder kroner.

Det er fjerde gang siden midten af november, at Elon Musk sælger en ordentligt portion af sine aktier.

Sammenlagt har han nu siden midten af november solgt Tesla-aktier for omkring 71 milliarder kroner.

Elon Musk er trods brandudsalget fortsat pænt udstyret med aktier, i det han fortsat ejer omkring 168 millioner Tesla-aktier.

Overvejer at sige op

Der har tidligere været spekulationer fremme om, at Elon Musk skal bruge i hvert fald nogle af pengene til at betale en stor skatteregning.

Nu meddeler han imidlertid i et kortfattet opslag på Twitter, at han overvejer at forlade Tesla og istedet søge nye karrieremuligheder af opsigtsvækkende karakter.

“Overvejer at opsige mine jobs og blive influencer på fuld tid wdyt,” skriver han. (‘wdyt’ = ‘what do you think,’ red]

Du finder opslaget her.

Elon Musk er både topchef i Tesla, i rum-selskabet SpaceX, i startuppen Neuralink og infrastruktur-selskabet The Boring Company.

Han er en af Twitters store navne med 62,7 millioner følgere, og hans ofte pludselige udmeldinger på Twitter er kendt for at kunne sætte rav i den.

For en måneds tid siden spurgte han sine følgere, om de mente, at han skulle 10 procent af sine Tesla-aktier, hvilket der var flertal for.

Elon Musk - der er diagnosticeret med Aspergers Syndrom - har tidligere været ramt af stress og nedbrud.

Han har flere gange meddelt, at godt kunne tænke sig lidt mere fritid fremfor altid at ‘arbejde nat og dag fra jeg står op til jeg går i seng syv dage om ugen.’

For nogle år siden fortalte han i et tårevædet interview med New York Times, at han nogle gange slet ikke kom ud fra sit kontor i tre eller fire dage, og at han stort set ikke har haft ferie siden 2001.

Arbejdet har betydet, at han næsten gik glip af sin brors bryllup, hvor han var forlover, og at han tilbragte sin fødselsdag med næsen begravet i papirer på sit kontor.

Du kan læse dette interview her.