Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

Voldsomme prisstigninger på forsikring mod cyberangreb på vej - og dækningen bliver samtidig ringere

Forsikringsselskaberne varsler voldsomme prisstigninger og forringede vilkår for forsikringer mod cyberangreb. Det skyldes, at it-kriminaliteten er i markant vækst og giver selskaberne store underskud på dækningen.

Danske virksomheder er i stigende grad ofre for it-kriminalitet.

Nu bliver de også ramt af, at prisen på forsikringer mod cyberangreb vil vokse med flere hundrede procent, og samtidig bliver forsikringsvilkårene forringet. Det skriver Finans.

Sådan er vurderingerne fra flere forsikringsdirektører og -mæglere, som fortæller, at forsikringsselskaberne har store underskud på den type forsikringer.

“For hver gang vi får 100 kr. i forsikringspræmie, har vi udbetalinger på langt over 200 kr. Det er et blodrødt marked for forsikringsselskaberne. Både i Danmark og globalt, og vi har de seneste fire år haft så store tab, at det ikke længere er sikkert, at vi kan genforsikre os de kommende år,” siger Rasmus Jørgensen, adm. direktør i HDI Danmark, til Finans

Samtidig med prisstigninger vil vi se dårligere dækning og højere selvrisiko, for selskaberne vil have virksomhederne til selv at tage større ansvar for it-sikkerheden.

Nogle virksomheder vil slet ikke kunne tegne en forsikring, fordi de ikke har styr på sikkerheden, lyder vurderingen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere