Artikel top billede

Kinesiske spioner anklages for at bruge Huawei-system til at hacke australsk teleselskab

Tilbage i 2012 blev et australsk teleselskab hacket ved hjælp af en softwareopdatering fra Huawei, skriver Bloomberg. Denne episode har været anledning til de seneste års spionagebeskyldninger mod Huawei fra USA og Australien, lyder det.

En undersøgelse foretaget af Bloomberg News viser, at der har været ondsindet kode i Huawei-systemer helt tilbage til 2012.

Mediet mener at sidde ind med beviser, der bekræfter bekymringen fra amerikansk hold i forhold til brug af udstyr fra det kinesiske selskab.

Det drejer sig om et sikkerhedsbrud, der ikke er blevet rapporteret om offentligt, der fandt sted i Australien for snart et årti siden.

Tilbage i 2012 informerede australske efterretningsfolk deres amerikanske kolleger om, at de havde fundet en "sofistikeret indtrængen i landets telekommunikationssystemer."

Dette brud begyndte med en softwareopdatering fra Huawei, der indeholdt ondsindet kode, skriver Bloomberg.

Sikkerhedsbruddet og den efterfølgende deling af efterretningerne mellem USA og Australien er blevet bekræftet af mere end 20 personer, der tidligere har arbejdet med national sikkerhed i USA og Australien. De tidligere embedsmænd modtog briefinger om sagen fra 2012 til 2019, skriver mediet.

Bloomberg beretter, at denne hændelse underbygger mistanken, som både USA og Australien har haft om, at Kina skulle bruge Huawei-udstyr som en kanal til spionage.

Dette har været sagens kerne hele tiden, selvom bruddet ikke har været offentligt kendt, lyder det fra de tidligere embedsmænd til mediet.

Mediet skriver, at softwareopdateringen fra Huawei blev installeret hos en stor, australsk televirksomhed. Selvom denne opdatering virkede troværdig, indeholdt den ondsindet kode, der omprogrammerede udstyret til at optage al kommunikation, der gik igennem netværket og sende det til Kina. Sådan lyder anklagerne fra Bloombergs kilder.

Et par dage efter skulle koden angiveligt havde slettet sig selv, hvilket var et resultat af en intelligent selvdestrueringsmekanisme, lyder det.

Flere nationer har bandlyst Huawei

Den amerikanske regering har den senere årrække advaret alle andre lande mod brug af software og produkter fra Huawei.

Argumentet har her lydt, at selskabet udgør en sikkerhedsrisiko, da det kan være muligt for selskabet at placere bagdøre og derved spionere mod andre nationer.

Huawei har rutinemæssigt afvist anklagerne.

Det kinesiske selskab er verdens største producent af telekommunikationsudstyr, og slås på markedet især med svenske Ericsson og finske Nokia.

Huawei er dog allerede udelukket fra markeder som det australske, svenske, amerikanske og det britiske grundet sikkerhedsbekymringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere