Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Kinesiske spioner anklages for at bruge Huawei-system til at hacke australsk teleselskab

Tilbage i 2012 blev et australsk teleselskab hacket ved hjælp af en softwareopdatering fra Huawei, skriver Bloomberg. Denne episode har været anledning til de seneste års spionagebeskyldninger mod Huawei fra USA og Australien, lyder det.

En undersøgelse foretaget af Bloomberg News viser, at der har været ondsindet kode i Huawei-systemer helt tilbage til 2012.

Mediet mener at sidde ind med beviser, der bekræfter bekymringen fra amerikansk hold i forhold til brug af udstyr fra det kinesiske selskab.

Det drejer sig om et sikkerhedsbrud, der ikke er blevet rapporteret om offentligt, der fandt sted i Australien for snart et årti siden.

Tilbage i 2012 informerede australske efterretningsfolk deres amerikanske kolleger om, at de havde fundet en "sofistikeret indtrængen i landets telekommunikationssystemer."

Dette brud begyndte med en softwareopdatering fra Huawei, der indeholdt ondsindet kode, skriver Bloomberg.

Sikkerhedsbruddet og den efterfølgende deling af efterretningerne mellem USA og Australien er blevet bekræftet af mere end 20 personer, der tidligere har arbejdet med national sikkerhed i USA og Australien. De tidligere embedsmænd modtog briefinger om sagen fra 2012 til 2019, skriver mediet.

Bloomberg beretter, at denne hændelse underbygger mistanken, som både USA og Australien har haft om, at Kina skulle bruge Huawei-udstyr som en kanal til spionage.

Dette har været sagens kerne hele tiden, selvom bruddet ikke har været offentligt kendt, lyder det fra de tidligere embedsmænd til mediet.

Mediet skriver, at softwareopdateringen fra Huawei blev installeret hos en stor, australsk televirksomhed. Selvom denne opdatering virkede troværdig, indeholdt den ondsindet kode, der omprogrammerede udstyret til at optage al kommunikation, der gik igennem netværket og sende det til Kina. Sådan lyder anklagerne fra Bloombergs kilder.

Et par dage efter skulle koden angiveligt havde slettet sig selv, hvilket var et resultat af en intelligent selvdestrueringsmekanisme, lyder det.

Flere nationer har bandlyst Huawei

Den amerikanske regering har den senere årrække advaret alle andre lande mod brug af software og produkter fra Huawei.

Argumentet har her lydt, at selskabet udgør en sikkerhedsrisiko, da det kan være muligt for selskabet at placere bagdøre og derved spionere mod andre nationer.

Huawei har rutinemæssigt afvist anklagerne.

Det kinesiske selskab er verdens største producent af telekommunikationsudstyr, og slås på markedet især med svenske Ericsson og finske Nokia.

Huawei er dog allerede udelukket fra markeder som det australske, svenske, amerikanske og det britiske grundet sikkerhedsbekymringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere