Artikel top billede

Endnu engang strammer USA restriktioner mod Huawei og andre kinesiske televirksomheder

En ny lov forbyder nu endeligt Huawei og andre kinesiske televirksomheder at indsætte deres udstur i USA' kommunikationsnetværk.

Det amerikanske senat var torsdag enig om at godkende lovgivning, der blandt andet forhindrer det kinesiske teleselskab Huawei i at modtage nye udstyrslicenser fra amerikanske tilsynsmyndigheder.

De to virksomher, betragtes grundet deres kinesiske ophav, som potentielle sikkerhedstrusler mod den amerikanske stat.

Det skriver Reuters.

Allerede i forrige uge blev indsatsen "Secure Eqipment Act" - tiltag mod sikring af udstyr - godkendt og er nu, efter senatets afstemning, sendt til underskrivnig af præsident Joe Biden. Disse tiltag har det formål, at slå ned på kinesiske tele- og tech-virkomheder.

"Kinesiske statsstyrede virksomheder som Huawei og ZTE er kendte nationale sikkerhedstrusler og har ingen plads i vores telekommunikationsnetværk," udtaler den republikanske senator Marco Rubio.

I henhold til foreslåede regler, der vandt første godkendelse i juni, kan den føderale kommission for kommunikation (FCC), som står for licensudstedelserne, også tilbagekalde tidligere udstyrsgodkendelser udstedt til kinesiske virksomheder.

Sammen med Huawei er selskaber som ZTE Corp, Hytera Communications Corp, Hangzhou Hikvision Digital Technology og Zhejiang Dahua Technology dermed også udelukket fra et amerikanske telemarked.

I Kina falder de nye regler ikke i god jord. Allerede under planernes udarbejdelse var Kina ude at reagere.

"USA, uden nogen beviser, misbruger stadig national sikkerhed og statsmagt til at undertrykke kinesiske virksomheder," sagde talsmand for Kinas udenrigsministerium Zhao Lijian, i juni.

Huawei, der holder fast ikke ikke at være kontrolleret af den kinesiske stat, afviser at kommentere på den nye lovgivning.

FFC har godkendt mere end 3.000 ansøgninger fra Huawei siden 2018. Men det er altså slut nu.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere