Artikel top billede

(Foto: Jeremy Bezanger)

Elektronikselskab fra Horsens var helt nede og vende: Nu er selskabet solgt for 600 millioner kroner

BB electronics fra Horsens er netop blevet solgt for 600 millioner kroner. Det sker blot få år efter, at kapitalfonden Axcel havde frasolgt investering, der blev betegnet som en forbier.

Det er ikke mere end fem år siden, at BB Electronics fra Horsens var ejet af Axcel, der regnede investeringen for værende en fuser.

Kapitalfonden solgte derfor selskabet til ledelsen i 2016. Beløbet var ukendt, men det var året efter, at Axcel selv havde været selskabet til at være 10 millioner kroner værd.

Den lave værdisættelse var til trods for, at BB Electronics havde en omsætning på over 400 millioner kroner, Børsen.

Nu er servicevirksomheden inden for elektronikproduktion blevet solgt for hele 600 millioner kroner til norske Kitron, lyder det fra parterne i en fælles meddelelse.Kapitalfonden ejede selskabet, der blev stiftet i 1975, fra 1998 til 2016.

I dag har virksomheden en omsætning på over 600 millioner kroner, og de mange års underskud er vendt til sorte tal.

"Der er ingen tvivl om, at vi har være på en spændende rejse her de sidste seks år med det ejerskab, vi har haft, hvor vi har lavet en strategi og gennemført den,” siger Carsten Christensen, CEO i BB Electronics, ifølge mediet.

BB Electronics, der specialiserer sig i EMS (electronic manufacturing services), har i dag omkring 750 ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere