Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Digital Post lanceres først om tre måneder efter flere udskydelser: Her er datoen hvor alle breve fra det offentlige skal overgå til den nye løsning

Efter lange udskydelser og forsinkelser lægger Digitaliseringsstyrelsen hovedet på blokken med en lanceringsdato for Digital Post. Den nye løsning lanceres 21. marts - to udskydelser og mere end et halvt år efter den oprindelige plan.

Efter forsinkelser og udskydelser er Digitaliseringssstyrelsen nu omsider klar med en endelig dato for lanceringen af Danmarks nye Digital Post-løsning.

Den nye løsning bliver lanceret mandag 21. marts, meddeler styrelsen.

Det bliver dermed dagen, hvor alle organisationer og borgere skal overgå fra den nuværende e-Boks-løsning til den nye Digital Post-løsning, når det gælder dokumenter fra offentlige myndigheder.

“I samarbejde med vigtige interessenter i staten, regionerne og kommunerne samt leverandører til det nye Digital Post har Digitaliseringsstyrelsen nu fastsat 21. marts 2022 som lanceringsdagen, hvor hele Danmark overgår fra den eksisterende Digital Post-løsning fra offentlige myndigheder til det nye Digital Post,” meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

To udskydelser på flere måneder

Det var oprindeligt planen, at Digital Post - der er udviklet af Netcompany - skulle have været lanceret i først august og siden slutningen af november.

August-planen blev droppet allerede i januar 2021 med henvisning til corona-situationen.

Det betød, at lancerings-datoen dengang blev udskudt til udgangen af november.

Nødbremsen blev imidlertid trukket for også denne plan i sidste øjeblik, da e-Boks, der skulle afgive opgaven, pludselig fik at vide, at selskabet skulle fortsætte driften i flere måneder.

"Det er aldrig sjovt at skulle gå ind og lave en feberredning på den her måde," fortalte e-Boks-direktør, Ulrik Thagensen, dengang til os.

Løsningen fra Netcompany har været klarmeldt siden i sommer, og det pludselige nødstop skabte utilfredshed flere steder.