Artikel top billede

Hollandske myndigheder dømmer Apples App Store-gebyrer ulovligt: Beordrer til at ændre praksis omgående

De hollandske myndigheder har fastslået, at Apples metoder i App Store med integrerede betalingsløsninger og høje gebyrer er ulovligt i landet. Konkurrencemyndighederne vil have tech-giganten til at ændre praksis med det samme.

Apple bryder konkurrenceloven i Holland.

Det har de hollandske konkurrencemyndigheder netop slået fast, og derfor beder de nu tech-giganten om at ændre sin betalingspolitik på området.

Sagen handler om den udbredte app-butik, App Store, og de gebyrer samt betalingsmuligheder apps har på platformen, skriver Reuters.

Apples praksis baseres på, at app-udviklere skal benytte sig af det integrerede betalingssystem, hvor der skal betales et gebyr på mellem 15 og 30 procent af alle de digitale handler.

Netop denne praksis har fået lovgivere til at løfte øjenbrynene over hele verden, og nu har holland altså taget sit standpunkt i sagen.

De hollandske konkurrencemyndigheder, ACM, igangsatte en undersøgelse i 2019, der skulle kortlægge, om Apples fremgangsmåde var konkurrenceforvridende.

Senere blev undersøgelsen ændret til kun at afdække markedet for dating-apps som eksempelvis Tinder.

"Vi er uenige med ordren udstedt af ACM, og vi har indgivet en appel," oplyser Apple efter fredagens afgørelse.

"Apple har ikke en dominerende position på markedet for software-distribution i Holland, og vi har investeret enorme ressourcer i at hjælp udviklere af dating-apps med at nå brugere og trives i App Store," tilføjer Apple.

Myndighederne har konkluderet, at Apple bryder med landets konkurrecelov. Derfor er selskabet blevet beordret at ændre de forhold i App Store, der gælder for dating-apps-udbydere, lyder det.

Beslutningen gør nu, at udbydere af dating-apps må bruge alternative betalingssystemer.

Samtidig risikerer Apple en bøde på op til 50 millioner euro, eller svarende til 371 millioner kroner, hvis selskabet fejler med at leve op til myndighedernes krav.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere