Artikel top billede

Google er væltet af tronen: Her er den mest besøgte hjemmeside på internettet

Søgegiganten Google er blevet slået af tronen som internettet mest besøgte hjemmeside. Det massive brug af sociale medier har udfordret den amerikanske internet-kæmpe.

For millioner af mennesker er Googles søgeportal den nemmeste indgang til resten af internettet, og derfor har Google.com igennem årevis været verdens mest besøgte hjemmeside.

Den kinesiske videodelings-app TikTok har dog nu væltet Google af tronen, som verdens mest besøgte hjemmeside.

Det viser en opgørelse fra it-selskabet Cloudflare, skriver BBC.

Google var øverst på listen sidste år, men er altså blevet overhalet af TikTok, der har oplevet massiv succes i løbet af det seneste år.

Særligt under coronakrisen har TikTok set en massiv stigning i antallet af brugere. I dag er den kinesiske app blevet hentet mere end tre milliarder gange. Selskabet bag platformen, Bytedance, har én million aktive brugere.

Det er ikke første gang TikTok vælter en af de amerikanske it-giganter af tronen. I august kunne selskabet notere sig at have overhalet Facebook som verdens mest downloadede app.

Selskabet blev så populært, at Microsoft sidste år forsøgte at købe selskabet, da tidligere præsident Donald Trump truede med at forbyde platformen i USA, hvis den var drevet fra Kina.

Foruden Google og TikTok er Facebook, Amazon.com og Microsoft.com også på top 10 over verdens mest besøgte hjemmesider.

Massiv kritik

På trods af den store popularitet, så har TikTok også fået massiv kritik fra flere sider i løbet af de seneste to år, hvor app'en særligt er blevet populær.

Bytedance er flere gange blevet beskyldt for at overtræde brugernes rettigheder. Særligt i EU har flere organisationer langet ud efter selskabet.

Herhjemme har Datatilsynet tidligere udtalt sig om selskabet, men har i sidste ende sendt sagen videre til de irske datamyndigheder, hvor Bytedance har sit europæiske hovedkvarter.