Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Danske it-folks lønninger, Schrems II og prisstigninger fra Microsoft: Disse artikler vakte størst interesse hos læsere i 2021

Løn-forhold, corona-app, nye direktører, prisstigninger og Schrems II er blandt de emner, som flest af Computerworlds Premium-læsere har været interesseret i at læse om gennem 2021. Se listen over årets mest læste Premium-artikler.

Gennem 2021 har manglen på it-folk været et af hovedtemaerne på det danske arbejdsmarked, hvor både it-afdelinger og it-virksomheder i stor stil har manglet folk.

Sådan en massiv efterspørgsel har det med at presse lønningerne i vejret. Og det er en udvikling, som mange af Computerworlds læsere har interesse i at følge med i.

Det viser listen over de 15 mest læste Premium-artikler, som Computerworld har udgivet gennem 2021.

Syv af de 15 mest læste Premium-artikler handler nemlig om løn-niveauet i den danske it-branche.

Også artikler om karriere-forhold i den øverste ende af it-branchen har vakt interesse. Det samme gælder (generelt) Schrems I, it-sikkerhed samt Computerworlds oversigter over de bedste it-virksomheder i Danmark.

Computerworld har iøvrigt udgivet godt 4.300 artikler i 2021, hvoraf knap 1.800 artikler har været Premium-artikler forbeholdt vores abonnenter.

Du kan læse gratis med i de første 14 dage: Premium Intro - læs gratis med i 14 dage

Du finder listen over de 15 mest læste Premium-artikler gennem året her, og du kan klikke på hver enkelt artikel for at læse mere.


1) Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu. (Udgivet 28. juni)


2) Microsoft klar med ny ledelse i Danmark: Indsætter topprofil fra NNIT som direktør
Microsoft omrokerer i direktionen og indsætter NNIT-topprofil som direktør med plads i den danske direktion, hvor to poster nu er ubesat. Se den nye ledelse her. (Udgivet 8. november).


3) Har du et af disse job, behøver du ikke sende ansøgninger: "De fleste af kandidaterne forventer en løn på mellem 60.000 og 65.000 kroner"
Det er så svært for virksomhederne at finde kvalificere it-folk i øjeblikket, at mange har svært ved at følge med udviklingen i lønniveauet, og mange it-folk behøver ikke længere aktivt at sende ansøgninger.(Udgivet 25. oktober)


4) Disse 10 virksomheder betaler Danmarks højeste it-lønninger
Få overblikket over hvilke virksomheder i Danmark, der betaler de it-professionelle de højeste gennemsnitslønninger. Der er særligt en sektor, der er gavmilde med hyre. (Udgivet 30. august)


5) Så højt er lønniveauet hos Atea: Få det fulde overblik over niveauet hos 62 danske forhandlere
Løn 2021: Det er ikke altid de største virksomheder, der har det højeste lønniveau. (Udgivet 4. februar)


6) Per Kogut færdig som topchef for NNIT: Her er den nye topchef
Per Kogut fratræder som topchef for NNIT, som allerede har udnævnt en ny topchef(Udgivet 27. maj)


7) Se listen: Her er Danmarks 56 bedste it-konsulenthuse - flerårig vinder må afgive titlen
Computerworld Top 100: Det københavnske konsulenthus Noitso vinder prisen som Danmarks bedste it-konsulenthus. Se hele listen over landet stærkeste it-konsulenthuse her. (Udgivet 23. september)


8) Schrems II-problemerne er blevet løst: Sådan bliver det nu muligt at anvende cloud-tjenester i USA

Det Europæiske Databeskyttelsesråd er klar med en række anbefalinger, der skal hjælpe dataansvarlige med at forstå, hvad man må og ikke må, når man vil benytte eksempelvis amerikanske cloud-leverandører til dataoverførsel. (Udgivet 23. juni)


9) Høj løn: Så mange penge bruger de danske tech-selskaber med de gladeste medarbejdere på løn og personale

Høje personaleomkostninger hænger pænt meget sammen med glade medarbejdere. Det er - med visse markante undtagelser - konklusionen på årets Jobglæde-undersøgelse. (Udgivet 2. februar)


10) Jeg er oprigtig bekymret og skræmt af Apples nye metal-dingenot
ComputerViews: Der er visse grunde til at mene, at Apples ’Airtags’ er året mest skræmmende gadget. (Udgivet 26. april)


11) Regeringen indfører afgift på tablets, computere og smartphones: Så meget kommer det til at koste dig fra 1. januar

Står det til regeringen, skal du fra 1. januar 2022 betale afgift til statskassen, når du køber smartphone, tablet, harddisk og computer. Se her, hvor meget afgiften kommer til at blive(Udgivet 25. november)


12) Tirsdag lanceres dit gule sundhedskort som app: Få overblik over funktionerne i appen her

Det gule Sundhedskort følger sporet på det Digitale Kørekort og kommer nu som app. Kortet vil vil være klar til download tirsdag.(Udgivet 31. maj)


13) Løn-oversigt: Disse it-job giver de laveste lønninger i Danmark - bundskraber-løn er på knap 41.000 kroner om måneden
Få overblikket over de 10 jobområder i it-branchen, hvor gennemsnitslønnen er lavest. I bunden finder vi brugersupport-ansatte, der i snit henter knap 41.000 kroner om måneden. (Udgivet 28. juni)


14) Microsoft hæver priserne markant på erhvervsrettede Office-pakker: Priser stiger med op til 25 procent
Microsoft hæver priserne på en række versioner af Microsoft 365-pakken i den første større pris-regulering i 10 år. Prisstigningerne bliver indført på samme dato verden over. Se hvad pakkerne kommer til at koste. (Udgivet 20. august)


15) Sådan scorer du en højere løn: Her er it-headhunterens fire gode råd - og en enkelt advarsel
Hvilke håndtag og knapper findes der i it-branchen, hvis man gerne vil tage ens løn til nye højder? Her kommer it-headhunteren Henning Therkelsen med sine bud. Han advarer samtidig mod, at man udelukkende fokuserer på lønningsposen, når der søges nye jobs. (Udgivet 1. marts)