Artikel top billede

(Foto: Computerworld.dk)

Huawei forventer endnu et forfærdeligt regnskab: Omsætningen falder igen med 30 procent

Den kinesiske it-virksomhed Huawei forventninger endnu engang et blodrødt regnskab med en omsætning der styrtdykker med hele 30 procent.

2022 bliver endnu et rædselsår for kinesiske Huawei, der fortsat kæmper med det massive handelsforbud, der er mod selskabet fra USA.

Selskabet forventer derfor endnu engang, at omsætningen kommer til at falde med yderligere 30 procent, når selskabet næste gang fremlægger sit regnskab.

Det skriver Reuters.

I en nytårsmeddelelse til medarbejderne, skriver den skiftende formand for selskabet, der på nuværende tidspunkt er Guo Ping, at de ansatte skal forberede sig på endnu et turbulent år.

Det kommende år vil "komme med sin del af udfordringer," skriver han i meddelelsen, men er tilfreds med selskabets resultater for 2021.

Resultatet ventes at ende på 634 milliarder yuan eller 653 milliarder danske kroner.

Huawei kunne også i slutningen af 2021 fremvise et resultat, hvor omsætningen var faldet med 30 procent.

De svære vilkår for Huawei kommer efter USA's tidligere præsident Donald Trump inførte et omfattende forbud for amerikanske virksomheder med at handle med Huawei. Et forbud som Joe Biden har valgt at videreføre. Det har særligt ramt Huaweis smartphoneforretning hårdt.

Samtidig valgte en stor del af de vestlige lande at droppe Huawei til at udrulle det kommende 5G-netværk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere