Artikel top billede

AMD's administrerende direktør Lisa Su forventes at løfte sløret for en række spændende produkter lige om lidt. (Foto: AMD PR)

Se med her: Nu løfter Intel, AMD og Nvidia sløret for vilde 2022-chips

Nye processorer og grafikkort-chips er i støbeskeen fra de tre tenorer Intel, AMD og Nvidia. Se produktpræsentationerne her.

Det kommende år tegner allerede nu til at blive lovende, når det gælder hardware fra både Intel, AMD og Nvidia.

Præcis hvad de tre chip-tenorer vil byde på, vil alt sammen blive konkretiseret aftenen den 4. januar, hvor de alle vil afholde deres respektive keynotes indenfor få timers mellemrum.

De her events er alle en del af åbningen af årets udgave af CES-megamessen, hvor alverdens elektronik åbenbares.

Herunder vil du kunne se, både det du kan forvente at se, samt få overblik over live-streaming-mulighederne.

Intels mulige overraskelse

Blandt de mest ventede præsentationer er som altid Intel, som i den seneste tid synes opsat på at rette op på mange års stilstand fra selskabet.

CES-messen bliver her, hvor Intel vil løfte sløret for den afgørende version af sine lovende Alder Lake-processorer tiltænkt laptop-markedet, efter at serien i efteråret viste, at Intel igen kunne gøre sig gældende på desktop-fronten.

Forvent derfor at se 12. generations Core-processorer, i både high-end ’P’-serien og den mere strømvenlige ’M’-serie til at lægge fundamentet til Intels comeback på laptop-scenen.

Første tests ser lovende ud, selvom der fortsat kan rejses tvivl om, hvorvidt Intel er med helt fremme, når det gælder ydelse per watt.

Der er også muligheder for en overraskelse fra Intels keynote, hvor selskabets planer for sin ’Alchemist’-grafikchip kan blive røbet. Her kan Intel overraske ved for alvor at stemple ind på grafikkort-scenen, som længe har været et duopol delt mellem AMD og Nvidia.

Se med herunder, når Intels administrerende direktør Pat Gelsinger, forventes at vise Intel nyhederne frem.

Eventet bliver live-streamet fra Las Vegas klokken 19:00 dansk tid på denne side.

Endnu et AMD offensiv

En anden højt interessant spiller at følge er AMD, som i lang tid har været på fremmarch med sine stadigt mere overbevisende Ryzen-processorer og RX-grafikkort.

Her forventes årets CES-keynote også leveringsdygtigt i en ny generation af Ryzen 6000-cpu’er til bærbare maskiner, som allerede nu teases af selskabet på Twitter.

Forvent både performance-maskiner med 6000H-cpu’er ombord og mere strømvenlige alternativer til lavere priser i 6000U-serien. Fælles for dem er, at de vil levere mange regnekerner – op til otte, og at de vil have en stærk grafikkomponent, med den strømvenlige RDNA2 grafik-arkitektur ombord.

Sammen med den lynhurtige DDR5-Ram understøttelse, vil man få indbygget grafik, som vil kunne gå an til visse spil.

CES-messen vil samtidig være scenen, hvor selskabet angiveligt vil løfte sløret for nye RDNA 2-baserede grafikkort i den mere prisvenlige del af markedet, med vedholdende rygter om et RX 6500 XT-kort lige om hjørnet.

Her vil budgetorienterede gamere få 24 Navi-kerner, der sammen med GDDR6 ram vil tilbyde potentialet til et relativt billigt og strømvenligt kort til både kontor-maskiner og bærbare, lyder det fra netmediet Tweaktown.

Al det, og muligvis mere, vil administrerende direktør Lisa Su med al sandsynlighed fremvise ved et event klokken 16.00 dansk tid. Du kan følge det i videoen nedenunder:

Store kanoner fra Nvidia

Alt imens at Intel og AMD opruster på laptop-fronten, forventes Nvidia at rulle de helt store kanoner frem, med en hel ny serie af flagskibsgrafikkort.

Her forventes det, af blandt andet netmediet Wccftech at grafikspecialisterne vil præsentere topmodellen RTX 3090 Ti sideløbende med stærke RTX 3080 12GB og RTX 3070 Ti sammen med et RTX 3080 Ti til de allerkraftigste gamer-bærbare.

Det går alt sammen løs lige efter AMD’s forestilling kl 17.00 dansk tid og kan livestreames i videoen nedenunder:

Byge af nye produkter

En byge af nye produkter kan forventes at dukke op i kølvandet på chip-trioens produkt-lanceringer.

Superkraftige bærbare med de nye Intel Alder Lake-P processorer og Nvidias nye mobil-GPU RTX 3080 Ti, bliver med al sandsynlighed blandt de mest interessante nyheder.

Forvent at de førende laptop-producenter som Lenovo, HP og Asus alle er klar med potente gamer-maskiner, baseret på netop de komponenter. Forvent også, at de bliver dyre.

Hvad de vil præsentere, vil dukke op drypvist mellem nu og frem til 8. januar, hvor CES lukker portene i for i år.