Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Antallet af .dk-adresser slår rekord på trods af strammere regler og prisstigninger

Der har aldrig før været så mange danske internetsider, som der er lige nu. En opgørelse fra DK Hostmaster viser, at antallet af hjemmesider, der slutter på .dk har nået et nyt rekordniveau.

2021 bød på et rekordstort antal hjemmeside, som slutter på domænet .dk.

Det viser en opgørelse fra DK Hostmaster, der er ansvarlig for alle domæner med den danske landekode som afslutning, skriver Berlingske.

Op til nytår var der registreret i 1.388.636 .dk-adresser. Det er et rekordstort antal internetadresser, der dog kun er en beskeden fremgang.

I 2020 var der nemlig 1.388.257 ved udgangen af året, altså bare 379 færre domæner end 2021.

Selvom siderne er registreret, betyder det ikke, at de er aktive. Siderne i opgørelsen tæller alle de domæner DK Hostmaster har solgt, og derfor ikke om de bliver brugt eller ej.

Det rekordstore antal hjemmeside kommer efter DK Hostmaster ellers har strammet reglerne for, hvilke internetsider, der slutter på .dk, man kan få lov til at købe.

På den måde forsøger DK Hostmaster at uvedkommende køber rettighederne til en hjemmeside andre kan have interesse i.

I begyndelsen af 2021 valgte DK Hostmaster også at hæve priserne for at have et .dk-domæne. Det har tilsyneladende ikke bremset antallet af købte hjemmesider.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere