Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Antallet af .dk-adresser slår rekord på trods af strammere regler og prisstigninger

Der har aldrig før været så mange danske internetsider, som der er lige nu. En opgørelse fra DK Hostmaster viser, at antallet af hjemmesider, der slutter på .dk har nået et nyt rekordniveau.

2021 bød på et rekordstort antal hjemmeside, som slutter på domænet .dk.

Det viser en opgørelse fra DK Hostmaster, der er ansvarlig for alle domæner med den danske landekode som afslutning, skriver Berlingske.

Op til nytår var der registreret i 1.388.636 .dk-adresser. Det er et rekordstort antal internetadresser, der dog kun er en beskeden fremgang.

I 2020 var der nemlig 1.388.257 ved udgangen af året, altså bare 379 færre domæner end 2021.

Selvom siderne er registreret, betyder det ikke, at de er aktive. Siderne i opgørelsen tæller alle de domæner DK Hostmaster har solgt, og derfor ikke om de bliver brugt eller ej.

Det rekordstore antal hjemmeside kommer efter DK Hostmaster ellers har strammet reglerne for, hvilke internetsider, der slutter på .dk, man kan få lov til at købe.

På den måde forsøger DK Hostmaster at uvedkommende køber rettighederne til en hjemmeside andre kan have interesse i.

I begyndelsen af 2021 valgte DK Hostmaster også at hæve priserne for at have et .dk-domæne. Det har tilsyneladende ikke bremset antallet af købte hjemmesider.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere