Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Kapitalfonden Axcel køber dansk softwareselskab for trecifret millionbeløb

Den danske softwarevirksomhed Picca er blevet solgt til kapitalfonden Axcel. Picca har netop rundet 100 medarbejdere, og bliver solgt for et trecifret millonbeløb, oplyser parterne.

Den nordiske kapitalfond Axcel har købt majoriteten af den danske softwarevirksomhed Picca.

Selskabet er stiftede i 1988 og rundede for nyligt 100 medarbejdere, der holder til i Søborg nordvest for København.

Det skriver Børsen.

Ingen af de to parter ønsker at oplyse salsprisen for virksomheden, men siger til avisen, at der er tale om et trecifret millionbeløb under en halv milliard.

Picca udvikler software til produktionsvirksomheder, og har blandt andet kunder som Hofor, Aarhus vand, Leo Pharma, Novo Nordisk og Arla.

“Da Axcel henvendte sig, havde vi først sagt nej, men da de præsenterede deres nærmere tanker om nordisk automation, triggede det os til at gå videre i dialogen. Vi synes, det lød spændende, men vi turde ikke selv gøre det. Det gør vi nu med de kompetencer og den erfaring, Axcel har med,” siger Henrik Jensen til avisen.

I sit seneste regnskab rundede Picca en bruttofortjeneste på 89 millioner kroner. Samtidig lød resultatet på 17 millioner kroner.

I sommeren valgte kapitalfonden Polaris at skille sig af med danske Prodata Consult, der også blev overtaget af kapitalfonden Axcel.

Her blev prisen heller ikke oplyst, men det danske erhvervsmedie InsideBusiness har tidligere skrevet, at prisen angiveligt ligger i omegnen af halvanden og to milliarder kroner.