Artikel top billede

Pressede forsyningskæder skaber kvalitetsproblemer for dansk robot-succes

De pressede forsyningskæder skaber en helt ny type problemer for den danske robotsucces, Blue Ocean Robotics

Den går i øjeblikket strygende for det danske robotfirma Blue Ocean Robotics, der for nylig kunne indkassere en investering på 335 millioner kroner fra Mærsks Holdning-selskab, A.P Møller Holding

Men ifølge Børsen udfordres selskabet også af det aktuelle pres på de globale forsyningskæder, hvor alt lige fra mikrochip til kabler ofte er i restordre.

Ifølge Blue Ocean Robotics skaber de pressede forsyningskæder dog ikke alene ventetider på komponenterne. Det går også udover kvaliteten.

“Vi har oplevet skruer, der var defekte, eller kabler, som pludselig ikke fungerede efter ugers brug. Det er helt utroligt, at de kvalitetsproblemer slipper gennem forsyningskæderne, men det sker altså,” siger Claus Risager, direktør i Blue Ocean Robotics, til Børsen.

Omsætning er tyvedoblet

Robotselskabet fra Odense har i dag 225 ansatte og en omsætning på 200 millioner kroner, og ifølge Børsen er selskabets salg blevet tyvedoblet siden 2018.

Blue Ocean Robotics har bygget en platform, der gør det muligt, at skabe en masse vidt forskellige robotter.

I et interviewet med Computerworld har Claus Risager omtalt Blue Ocean Robotics som ”a robot venture factory.”

”Vi er i bund og grund en fabrik, der kan bygge nye robotvirksomheder,” sagde han til Computerworld.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere