Artikel top billede

Star Wars: Det er ikke i orden at drille en jawa

Gennem de indtil videre to bøger i serien Star Wars: From a Certain Point of View oplever man de velkendte historier set fra helt nye vinkler.

Star Wars er en af klodens mest succesfulde mediefranchises, og enhver tænkelig og utænkelig vinkel er efterhånden afdækket. Mange fans har bedre styr på Skywalker-familiens stamtræ end på deres eget, og både Han Solo og den fåmælte Boba Fett har egne film og serier.

Overraskende nok er der stadig plads til fornyelse, og med bøgerne Star Wars: From a Certain Point of View ser man historien i de velkendte film fra – ja – et helt andet synspunkt.

Her er fokus nemlig slet ikke på de velkendte helte, men på nogle af de undertiden komplet ukendte eksistenser, som krydser deres vej.

Indtil videre er udgivet to bøger i serien Star Wars: From a Certain Point of View, og undertegnede har læst den første, der handler om A New Hope.

Her finder man blandt andet ud af, hvor træls det er at være en skrotsamlende jawa, der mobbes af de andre jawaer. Samt hvordan monsteret i Dødsstjernens skralderum i virkeligheden er et svært misforstået og følsomt individ, som bare gerne vil have lov at være i fred.

Man oplever også historien betragtet fra uheldige rebel-kaptajner, kærlighedshungrende storm troopers, svindlere, forvirrede droider og gamle kendinge som Boba Fett, Grand Moff Tarkin, kejser Palpatine, Lukes tante Beru og mange, mange flere.

Hver af de to bøger rummer knap 40 noveller, og niveauet er overraskende højt.

Så kan man leve med, at Luke, Leia og Vader ikke er i centrum, er de et rigtig sjovt og undertiden rørende supplement til de velkendte historier om en galakse langt, langt borte.

Titel: Star Wars: From a Certain Point of View / Indtil videre er to bøger udkommet, der dækker hhv. A New Hope og The Empire Strikes Back