Artikel top billede

Frygter kinesisk smartphone-spionage: Lad jeres telefon blive derhjemme

Få uger før vinter-OL skydes i gang i den kinesiske Beijing er cybersikkerhed blevet et tema, og nu opfordres nogle af atleterne til at lade deres personlige computere og telefoner blive derhjemme.

Cybersikkerhed er pludselig blevet et tema i forbindelse med det kommende vinter-OL, der i år finder sted i den kinesiske hovedstad Beijing.

For her breder der sig ifølge nyhedsbureauet Reuters nu en frygt for, at atleterne kan blive ofre for det omfattende kinesiske overvågningsapparat.

I Nederlandene har frygten for kinesisk overvågning således fået landets olympiske komite til at komme med en udsædvanlig opfordring til landets atleter.

Af cybersikkerheds-hensyn opfordres de ifølge Reuters til at lade både deres personlige smartphones og bærbare computere blive derhjemme.

"En helt særlig situation"

Formanden for den olympiske komite i Nederlandene, Geert Slot, ønsker ifølge Reuters ikke at kommentere på den specifikke anbefaling.

Men han oplyser dog følgende til nyhedsbureauet:

’Cybersikkerhed er blevet et stadig mere vigtigt emne de seneste år, men Kina har også lukket sit internet fuldstændig, hvilket gør det til en helt særlig situation,” lyder det ifølge Reuters fra Geert Slot.

For at beskytte atleterne fra Nederlandene mod at deres personlige data falder i kinesernes hænder vil de blive udstyret med nye og ubrugte enheder, som erstatning for deres egne, skriver Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere