Artikel top billede

Frygter kinesisk smartphone-spionage: Lad jeres telefon blive derhjemme

Få uger før vinter-OL skydes i gang i den kinesiske Beijing er cybersikkerhed blevet et tema, og nu opfordres nogle af atleterne til at lade deres personlige computere og telefoner blive derhjemme.

Cybersikkerhed er pludselig blevet et tema i forbindelse med det kommende vinter-OL, der i år finder sted i den kinesiske hovedstad Beijing.

For her breder der sig ifølge nyhedsbureauet Reuters nu en frygt for, at atleterne kan blive ofre for det omfattende kinesiske overvågningsapparat.

I Nederlandene har frygten for kinesisk overvågning således fået landets olympiske komite til at komme med en udsædvanlig opfordring til landets atleter.

Af cybersikkerheds-hensyn opfordres de ifølge Reuters til at lade både deres personlige smartphones og bærbare computere blive derhjemme.

"En helt særlig situation"

Formanden for den olympiske komite i Nederlandene, Geert Slot, ønsker ifølge Reuters ikke at kommentere på den specifikke anbefaling.

Men han oplyser dog følgende til nyhedsbureauet:

’Cybersikkerhed er blevet et stadig mere vigtigt emne de seneste år, men Kina har også lukket sit internet fuldstændig, hvilket gør det til en helt særlig situation,” lyder det ifølge Reuters fra Geert Slot.

For at beskytte atleterne fra Nederlandene mod at deres personlige data falder i kinesernes hænder vil de blive udstyret med nye og ubrugte enheder, som erstatning for deres egne, skriver Reuters.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere