Artikel top billede

Storbritannien forlanger 21 milliarder kroner af Facebook for misbrug og (en slags) tvang

Storbritannien kræver, at Facebook betaler 21 milliarder kroner i erstatning for misbrug af 44 millioner briters personlige data.

Storbritannien forlanger, at Facebook betaler en meget stor sum penge i erstatning for misbrug af briternes personlige data i årene 2015 til 2019.

På vegne af 44 millioner britiske Facebook-brugere forlanger britiske Financial Conduct Authority (FCA) nu 2,3 milliarder pund - omkring 21 milliarder kroner - i erstatning, skriver Reuters..

FCA står i spidsen for et massesøgsmål rettet mod Facebook/Meta.

Ifølge Reuters mener FCA, at Facebook har tjent milliarder af kroner på på urimelig vis at udnytte sin dominerende markedsposition til at få millioner af briter til at overdrage deres personlige data til selskabet.

Selv peger Facebook på, at brugerne har anvendt Facebook, fordi tjenesten har givet værdi.

Facebook peger desuden på, at brugerne har udmærket ‘kontrol over de informationer, som de deler på Metas platforme - og over hvem de deler dem med.’

FCA mener, at Facebook har “misbrugt sin markedsdominans til at indføre urimelige betingelser over for almindelige briter og sikre sig retten til at udnytte deres personlige data.’