Artikel top billede

(Foto: Alexander Haslund)

Blizzard-CEO på vej ud efter kæmpe opkøbsplaner fra Microsoft

Microsoft er på vej til at købe et af verdens største spilselskaber for 460 milliarder kroner. Efter en eventuel handel er på plads, vil Blizzards langvarige CEO Bobby Kotick forlade sin stilling, lyder det fra kilder til Wall Street Journal.

Der bliver ikke plads til Activision Blizzards CEO langvarige og nuværende CEO Bobby Kotick, hvis Microsofts kæmpe handel af Blizzard falder på plads.

Det oplyser kilder tæt på processen over for Wall Street Journal.

Microsoft har i forbindelse med opkøbsmeddelelsen tirsdag oplyst, at Bobby Kotick "fortsat vil fungere som administrerende direktør for Activision Blizzard", og at Activision Blizzard-forretningen efter aftalens afslutning vil rapportere til Microsofts spilchef Phil Spencer.

Men selskaberne har aftalt, at han vil forlade Blizaard, når handlen er afsluttet, lyder det ifølge Wall Street Journals oplysninger.

Blizzard-CEO'en og selskabets bestyrelse har været under intenst pres fra aktionærer, forretningspartnere og andre på grund af anklager om en problematisk arbejdsplads med beskyldninger om overgreb og seksuel chikane.

Blizzard har annonceret en række ændringer i de seneste måneder, som Bobby Kotick har sagt er rettet mod at gøre arbejdspladsen imødekommende og inkluderende, herunder en nultolerancepolitik overfor chikane.

Siden juli er mere end 80 ansatte ifølge Wall Street Journal blevet fyret eller disciplineret som en del af bestræbelserne på at adressere chikane og andre problematiske påstande.

Microsoft lægger svimlende 68,9 milliarder dollar - omkring 460 milliarder kroner - på bordet for Activision Blizzard, der har omkring 10.000 medarbejdere.