Artikel top billede

5G-udrulning sat på pause i USA efter advarsel om forestående "katastrofal" luftfartskrise

Flere amerikanske teleselskaber har advaret om, at en planlagt 5G-udrulning tæt på store lufthavne vil kunne forstyrre systemer i en sådan grad, at det vil lede til en luftfartskrise. Nu har teleselskaberne AT&T og Verizon udskudt at tænde en række trådløse tårne.

AT&T og Verizon Communications er blevet enige om midlertidigt at udskyde at tænde nogle trådløse tårne ​​i nærheden af ​​vigtige amerikanske lufthavne for at undgå en betydelig forstyrrelse af amerikanske flyvninger.

Det skriver Reuters.

De er i gang med en stor udrulning af 5G-tjeneste i USA, der skal bringe hurtigere trådløs service.

Amerikanske teleselskaber har imidlertid meldt om katastrofale følger, hvis tjenesterne bliver tændt for tæt på centrale lufthavne, hvor det nye netværkssystem muligvis kan forstyrre cockpit-systemer i fly.

Præsident Joe Biden hylder beslutningen fra teleselskaberne og sagde, at den "vil undgå potentielt ødelæggende forstyrrelser af passagerrejser, fragtoperationer og vores økonomiske genopretning, samtidig med at mere end 90 procent af udrulningen af ​​trådløse tårne ​​kan ske som planlagt."

FAA har advaret om, at trådløs 5G-interferens kan påvirke følsomme flyinstrumenter såsom radiohøjdemålere og betydeligt hæmme operationer med lav sigtbarhed.

Flere amerikanske flyselskaber har advaret på det kraftigste mod 5G-udrulningen tæt på centrale lufthavne.

Flyselskaber og Federal Aviation Administration (FAA) har advaret om, at nye restriktioner som følge af 5G-tjenesten, som Verizon og AT&T skal lancere, stadig ville medføre nogle flyafbrydelser.

United Airlines fortalte kunder på et fly fra Denver til Houston, at en tre timers forsinkelse var et resultat af de nye 5G-systemer, ifølge en meddelelse på deres hjemmeside.

Som følge af bekymringerne har Verizon midlertidigt besluttet ikke at tænde omkring 500 tårne ​​i nærheden af ​​lufthavne, fortæller kilder til Reuters, eller mindre end 10 procent af selskabets planlagte udrulning.

Imens skal luftfartsselskaberne og FAA arbejde på en permanent løsning. Detaljer om aftalen, herunder længden af ​​pausen, blev ikke offentliggjort.

Både Verizon og AT&T vil lancere 5G andre steder i landet.

Formand for Federal Communications Commission, Jessica Rosenworcel, sagde i en erklæring, at FAA "har en proces på plads til at vurdere højdemålerens ydeevne i 5G-miljøet og løse eventuelle resterende bekymringer. Det er vigtigt, at FAA nu fuldfører denne proces med både omhu og hurtighed."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere