Artikel top billede

5G-udrulning sat på pause i USA efter advarsel om forestående "katastrofal" luftfartskrise

Flere amerikanske teleselskaber har advaret om, at en planlagt 5G-udrulning tæt på store lufthavne vil kunne forstyrre systemer i en sådan grad, at det vil lede til en luftfartskrise. Nu har teleselskaberne AT&T og Verizon udskudt at tænde en række trådløse tårne.

AT&T og Verizon Communications er blevet enige om midlertidigt at udskyde at tænde nogle trådløse tårne ​​i nærheden af ​​vigtige amerikanske lufthavne for at undgå en betydelig forstyrrelse af amerikanske flyvninger.

Det skriver Reuters.

De er i gang med en stor udrulning af 5G-tjeneste i USA, der skal bringe hurtigere trådløs service.

Amerikanske teleselskaber har imidlertid meldt om katastrofale følger, hvis tjenesterne bliver tændt for tæt på centrale lufthavne, hvor det nye netværkssystem muligvis kan forstyrre cockpit-systemer i fly.

Præsident Joe Biden hylder beslutningen fra teleselskaberne og sagde, at den "vil undgå potentielt ødelæggende forstyrrelser af passagerrejser, fragtoperationer og vores økonomiske genopretning, samtidig med at mere end 90 procent af udrulningen af ​​trådløse tårne ​​kan ske som planlagt."

FAA har advaret om, at trådløs 5G-interferens kan påvirke følsomme flyinstrumenter såsom radiohøjdemålere og betydeligt hæmme operationer med lav sigtbarhed.

Flere amerikanske flyselskaber har advaret på det kraftigste mod 5G-udrulningen tæt på centrale lufthavne.

Flyselskaber og Federal Aviation Administration (FAA) har advaret om, at nye restriktioner som følge af 5G-tjenesten, som Verizon og AT&T skal lancere, stadig ville medføre nogle flyafbrydelser.

United Airlines fortalte kunder på et fly fra Denver til Houston, at en tre timers forsinkelse var et resultat af de nye 5G-systemer, ifølge en meddelelse på deres hjemmeside.

Som følge af bekymringerne har Verizon midlertidigt besluttet ikke at tænde omkring 500 tårne ​​i nærheden af ​​lufthavne, fortæller kilder til Reuters, eller mindre end 10 procent af selskabets planlagte udrulning.

Imens skal luftfartsselskaberne og FAA arbejde på en permanent løsning. Detaljer om aftalen, herunder længden af ​​pausen, blev ikke offentliggjort.

Både Verizon og AT&T vil lancere 5G andre steder i landet.

Formand for Federal Communications Commission, Jessica Rosenworcel, sagde i en erklæring, at FAA "har en proces på plads til at vurdere højdemålerens ydeevne i 5G-miljøet og løse eventuelle resterende bekymringer. Det er vigtigt, at FAA nu fuldfører denne proces med både omhu og hurtighed."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere