Artikel top billede

5G-udrulning sat på pause i USA efter advarsel om forestående "katastrofal" luftfartskrise

Flere amerikanske teleselskaber har advaret om, at en planlagt 5G-udrulning tæt på store lufthavne vil kunne forstyrre systemer i en sådan grad, at det vil lede til en luftfartskrise. Nu har teleselskaberne AT&T og Verizon udskudt at tænde en række trådløse tårne.

AT&T og Verizon Communications er blevet enige om midlertidigt at udskyde at tænde nogle trådløse tårne ​​i nærheden af ​​vigtige amerikanske lufthavne for at undgå en betydelig forstyrrelse af amerikanske flyvninger.

Det skriver Reuters.

De er i gang med en stor udrulning af 5G-tjeneste i USA, der skal bringe hurtigere trådløs service.

Amerikanske teleselskaber har imidlertid meldt om katastrofale følger, hvis tjenesterne bliver tændt for tæt på centrale lufthavne, hvor det nye netværkssystem muligvis kan forstyrre cockpit-systemer i fly.

Præsident Joe Biden hylder beslutningen fra teleselskaberne og sagde, at den "vil undgå potentielt ødelæggende forstyrrelser af passagerrejser, fragtoperationer og vores økonomiske genopretning, samtidig med at mere end 90 procent af udrulningen af ​​trådløse tårne ​​kan ske som planlagt."

FAA har advaret om, at trådløs 5G-interferens kan påvirke følsomme flyinstrumenter såsom radiohøjdemålere og betydeligt hæmme operationer med lav sigtbarhed.

Flere amerikanske flyselskaber har advaret på det kraftigste mod 5G-udrulningen tæt på centrale lufthavne.

Flyselskaber og Federal Aviation Administration (FAA) har advaret om, at nye restriktioner som følge af 5G-tjenesten, som Verizon og AT&T skal lancere, stadig ville medføre nogle flyafbrydelser.

United Airlines fortalte kunder på et fly fra Denver til Houston, at en tre timers forsinkelse var et resultat af de nye 5G-systemer, ifølge en meddelelse på deres hjemmeside.

Som følge af bekymringerne har Verizon midlertidigt besluttet ikke at tænde omkring 500 tårne ​​i nærheden af ​​lufthavne, fortæller kilder til Reuters, eller mindre end 10 procent af selskabets planlagte udrulning.

Imens skal luftfartsselskaberne og FAA arbejde på en permanent løsning. Detaljer om aftalen, herunder længden af ​​pausen, blev ikke offentliggjort.

Både Verizon og AT&T vil lancere 5G andre steder i landet.

Formand for Federal Communications Commission, Jessica Rosenworcel, sagde i en erklæring, at FAA "har en proces på plads til at vurdere højdemålerens ydeevne i 5G-miljøet og løse eventuelle resterende bekymringer. Det er vigtigt, at FAA nu fuldfører denne proces med både omhu og hurtighed."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


Premium
Helt ny dansk software skal hjælpe det offentlige med at afsløre udbudsfusk: "Gennem tiden har der været eksempler på meget skadelige karteller i offentlige udbud"
CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?