Artikel top billede

(Foto: Foto Tesla)

Tesla på vej med dansk offensiv - mange nye superladere

Tesla vil udvide sit netværk for superhurtige ladestationer i Danmark, og på længere sigt kan ladestationerne også blive åbnet for elbiler af andre mærker.

Tesla-rigmanden Elon Musk er på vej med en større opladnings-offensiv på dansk jord, hvor selskabet planlægger en markant udvidelse af sit såkaldte supercharger-netværk.

I dag har Tesla 12 aktive supercharger-ladestationer i Danmark, men selskabet oplyser nu i en meddelelse, at det alene i løbet af foråret vil etablere yderligere seks supercharger-stationer.

Kigger vi lidt længere frem er det planen, at selskabet i løbet af de kommende 18 måneder vil tredoble antallet af ladestationer på dansk jord.

Ladestationer i Jylland, København og på Fyn

Et af de steder, hvor selskabet planlægger at opføre en ny ladestation er ved Odense, hvor der skal etableres en supercharger med 16 ladere, som kan oplade med selskabets V3-teknologi, der har en maksimal ladeeffekt på 250 kilowat.

Det svarer sådan cirka til at man kan påfylde elektricitet, som giver en rækkevidde på 275 kilometers i løbet af et kvarter.

Derudover fremgår det af Teslas hjemmeside at selskabet i løbet af andet kvartal af 2022 vil åbne to superchargerstationer i Storkøbenhavn.

En i centrum af København samt en ved motorvejskrydset i Lyngby, hvor motorvej Ring3 og Helsingørmotorvejen mødes.

Nordjyske Telsa-ejere kan desuden glæde sig over, at Tesla ifølge sin hjemmeside også vil åbne for supercharger-stationer i Thisted og Aalborg i løbet af årets første kvartal.

Kan åbne for andre biler

Teslas ladenetværk i Danmark er indtil videre forbeholdt Tesla-biler, men i slutningen af 2021 begyndte selskabet eksperimentere med at åbne sit netværk for elbiler af andre mærker.

Udrulningen startede med 10 ladestationer i Nederlandene, men blev senere udvidet til enkelte ladestationer i Tyskland og Belgien.

”Vi overvejer at indføre en super simple-ting, hvor du bare downloader Tesla-appen tager hen til en supercharger. Her oplyser du hvilken stander, du holder ved og selv hvis du ikke har en Tesla kan du bare slutte ladekablet til din bil, og i appen fortæller du, hvor meget elektricitet, du skal have på bilen. Det burde virke med biler fra næsten alle producenter,” sagde Elon Musk sidste år i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets regnskab for andet kvartal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere