Artikel top billede

(Foto: Foto Tesla)

Tesla på vej med dansk offensiv - mange nye superladere

Tesla vil udvide sit netværk for superhurtige ladestationer i Danmark, og på længere sigt kan ladestationerne også blive åbnet for elbiler af andre mærker.

Tesla-rigmanden Elon Musk er på vej med en større opladnings-offensiv på dansk jord, hvor selskabet planlægger en markant udvidelse af sit såkaldte supercharger-netværk.

I dag har Tesla 12 aktive supercharger-ladestationer i Danmark, men selskabet oplyser nu i en meddelelse, at det alene i løbet af foråret vil etablere yderligere seks supercharger-stationer.

Kigger vi lidt længere frem er det planen, at selskabet i løbet af de kommende 18 måneder vil tredoble antallet af ladestationer på dansk jord.

Ladestationer i Jylland, København og på Fyn

Et af de steder, hvor selskabet planlægger at opføre en ny ladestation er ved Odense, hvor der skal etableres en supercharger med 16 ladere, som kan oplade med selskabets V3-teknologi, der har en maksimal ladeeffekt på 250 kilowat.

Det svarer sådan cirka til at man kan påfylde elektricitet, som giver en rækkevidde på 275 kilometers i løbet af et kvarter.

Derudover fremgår det af Teslas hjemmeside at selskabet i løbet af andet kvartal af 2022 vil åbne to superchargerstationer i Storkøbenhavn.

En i centrum af København samt en ved motorvejskrydset i Lyngby, hvor motorvej Ring3 og Helsingørmotorvejen mødes.

Nordjyske Telsa-ejere kan desuden glæde sig over, at Tesla ifølge sin hjemmeside også vil åbne for supercharger-stationer i Thisted og Aalborg i løbet af årets første kvartal.

Kan åbne for andre biler

Teslas ladenetværk i Danmark er indtil videre forbeholdt Tesla-biler, men i slutningen af 2021 begyndte selskabet eksperimentere med at åbne sit netværk for elbiler af andre mærker.

Udrulningen startede med 10 ladestationer i Nederlandene, men blev senere udvidet til enkelte ladestationer i Tyskland og Belgien.

”Vi overvejer at indføre en super simple-ting, hvor du bare downloader Tesla-appen tager hen til en supercharger. Her oplyser du hvilken stander, du holder ved og selv hvis du ikke har en Tesla kan du bare slutte ladekablet til din bil, og i appen fortæller du, hvor meget elektricitet, du skal have på bilen. Det burde virke med biler fra næsten alle producenter,” sagde Elon Musk sidste år i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets regnskab for andet kvartal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere