Artikel top billede

Intel vil investere mere end 130 milliarder kroner i ny chip-fabrik

Intel er på vej med en kæmpe investering i et nyt chip-anlæg til mere end 130 milliarder kroner.

Den før så dominerende chip-gigant Intel er usædvanlig aggressiv i sin målsætninger for tiden.

Chip-produktionen skal øges markant. Det står klart, efter at pressede Intel nu gør klar til at investere ikke mindre end 20 milliarder dollar - svarende til 131 milliarder kroner - i ny produktionsfacilitet.

Ifølge Reuters planlægger Intel flere enorme fabrikker i Ohio i USA. De skal stå for at udvikle og fremstille avancerede chips, har Reuters fået det fortalt af kilder tæt på processen.

Den planlagte investering vil omfatte 3.000 permanente arbejdspladser på et 1.000 hektart stor område i New Albany, Ohio.

Her skal der minimum placeres to halvlederfabrikker, lyer det videre.

Vil investere mange flere milliarder

Den massive investering sker på et tidspunkt, hvor præsident Joe Biden pointeret, at USA er nødt til at øge udbuddet af halvledere og genopbygge forsyningskæder i landet.

Intels administrerende direktør Pat Gelsinger skal optræde sammen med Joe Biden på fredag ​​i Det Hvide Hus, fortalte kilder til Reuters.

Selvom de 20 milliarder dollar lyder af en god sjat, er det kun første del af en voldsom ambitiøs og dyr plan fra Pat Gelsinger. Ifølge Reuters er planen et otte-fabrikskompleks, der vil kræve endnu flere milliard-investeringer.

Intel afviste at kommentere sine planer, men sagde i en erklæring, at Pat Gelsinger i dag fredag ​​ville afsløre detaljer om "Intels seneste planer for investeringer i produktionslederskab", da det arbejder "for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter avancerede halvledere."

Pat Gelsinger er nødt til at ekspandere, især i Europa og USA, hvis Intel skal stå godt i konkurrencen med globale rivaler og kunne levere på den enorme efterspørgsel efter chips.

I går, torsdag, kunne Computerworld fortælle, at Samsung har overtaget Intels plads som den største chip-leverandør i verden målt på omsætning. Det er sket efter, at Intel ikke formåede at vækste forretningen fra 2020 til 2021, mens Samsung hævede omsætningen i chip-forretningen med over 30 procent.