Artikel top billede

David Helgason, medstifter af Unity.

Danskstiftede Unity køber canadisk softwareselskab for 870 millioner kroner

Det danskstiftede Unity lægger små 900 millioner kroner på bordet for det canadiske softwareselskab Ziva Dynamics, der specialiserer sig i fremstilling af virkelighedstro spilkarakterer.

Unity kaster sig ud i endnu en kæmpehandel.

Det danskstiftede selskab køber Ziva Dynamics for 133 millioner dollar, svarende til 870 millioner kroner.

Ziva Dynamics, der blev grundlagt i 2015, specialiserer sig i anatomiske simulationer og kunstneriske værktøjer i realtid, lyder det.

'Teknologien er banebrydende i sin præcision, når det kommer til at give virtuelle figurer liv - og samtidig er redskaberne skalerbare og let tilgængelige for brugerne, uanset niveau,' skriver selskabet i en meddelelse til Computerworld.

"Som mennesker er vi indstillet på at reagere på menneskelige bevægelser, og en del af hjernen er dedikeret til hurtigt at behandle ansigter og udtryksformer. At skabe virtuelle mennesker, der opfylder den kvalitet og dynamik, der er nødvendig for at tilfredsstille vores hjerner, er ekstremt kompliceret - og det mestrer Ziva Dynamics, som vi nu glæder os til at byde velkommen til Unity-familien,” siger Natasha Tatarchuk, VP of Graphics hos Unity.

Ziva Dynamics har hovedkontor i Vancouver, Canada.

Unity blev stiftet i Danmark af David Helgason, Nicholas Francis og Joachim Ante og har specialiseret sig i at udvikle værktøjer til spiludvikling.

Selskabet blev i fjor børsnoteret på New York Stock Exchange og har hovedkvarter i USA, men dog fortsat en stor udviklingsafdeling i København.

Største opkøb nogensinde

Tilbage i november 2021 foretog Unity sit største opkøb nogensinde.

Selskabet købte det amerikanske Weta Digital, der står bag en lang række avancerede teknologier inden for 3D og visuelle effekter.

Unity lagde 1,6 milliarder dollar - omkring 10,5 milliarder kroner - på bordet for Weta Digital, der i sin tid blev grundlagt af Peter Jackson, som er manden bag Ringenes Herre-filmene.

"Med opkøbet får millioner af udviklere verden over adgang til den mest avancerede og sofistikerede VFX-teknologi [VFX = ‘Visual Effects,’ red], der findes. Når teknologien er integreret i Unitys førende RT3D-platform er fundamentet for fremtidens metaverse lagt,” meddelte Unity dengang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?