Artikel top billede

David Helgason, medstifter af Unity.

Danskstiftede Unity køber canadisk softwareselskab for 870 millioner kroner

Det danskstiftede Unity lægger små 900 millioner kroner på bordet for det canadiske softwareselskab Ziva Dynamics, der specialiserer sig i fremstilling af virkelighedstro spilkarakterer.

Unity kaster sig ud i endnu en kæmpehandel.

Det danskstiftede selskab køber Ziva Dynamics for 133 millioner dollar, svarende til 870 millioner kroner.

Ziva Dynamics, der blev grundlagt i 2015, specialiserer sig i anatomiske simulationer og kunstneriske værktøjer i realtid, lyder det.

'Teknologien er banebrydende i sin præcision, når det kommer til at give virtuelle figurer liv - og samtidig er redskaberne skalerbare og let tilgængelige for brugerne, uanset niveau,' skriver selskabet i en meddelelse til Computerworld.

"Som mennesker er vi indstillet på at reagere på menneskelige bevægelser, og en del af hjernen er dedikeret til hurtigt at behandle ansigter og udtryksformer. At skabe virtuelle mennesker, der opfylder den kvalitet og dynamik, der er nødvendig for at tilfredsstille vores hjerner, er ekstremt kompliceret - og det mestrer Ziva Dynamics, som vi nu glæder os til at byde velkommen til Unity-familien,” siger Natasha Tatarchuk, VP of Graphics hos Unity.

Ziva Dynamics har hovedkontor i Vancouver, Canada.

Unity blev stiftet i Danmark af David Helgason, Nicholas Francis og Joachim Ante og har specialiseret sig i at udvikle værktøjer til spiludvikling.

Selskabet blev i fjor børsnoteret på New York Stock Exchange og har hovedkvarter i USA, men dog fortsat en stor udviklingsafdeling i København.

Største opkøb nogensinde

Tilbage i november 2021 foretog Unity sit største opkøb nogensinde.

Selskabet købte det amerikanske Weta Digital, der står bag en lang række avancerede teknologier inden for 3D og visuelle effekter.

Unity lagde 1,6 milliarder dollar - omkring 10,5 milliarder kroner - på bordet for Weta Digital, der i sin tid blev grundlagt af Peter Jackson, som er manden bag Ringenes Herre-filmene.

"Med opkøbet får millioner af udviklere verden over adgang til den mest avancerede og sofistikerede VFX-teknologi [VFX = ‘Visual Effects,’ red], der findes. Når teknologien er integreret i Unitys førende RT3D-platform er fundamentet for fremtidens metaverse lagt,” meddelte Unity dengang.
IT-JOB

Shiji Denmark ApS

Software developer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service line Specialist – Integrated Digital Engineering

Unik System Design A/S

Experienced agile QA Engineer

SOS International A/S

IT Security Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere