Artikel top billede

David Helgason, medstifter af Unity.

Danskstiftede Unity køber canadisk softwareselskab for 870 millioner kroner

Det danskstiftede Unity lægger små 900 millioner kroner på bordet for det canadiske softwareselskab Ziva Dynamics, der specialiserer sig i fremstilling af virkelighedstro spilkarakterer.

Unity kaster sig ud i endnu en kæmpehandel.

Det danskstiftede selskab køber Ziva Dynamics for 133 millioner dollar, svarende til 870 millioner kroner.

Ziva Dynamics, der blev grundlagt i 2015, specialiserer sig i anatomiske simulationer og kunstneriske værktøjer i realtid, lyder det.

'Teknologien er banebrydende i sin præcision, når det kommer til at give virtuelle figurer liv - og samtidig er redskaberne skalerbare og let tilgængelige for brugerne, uanset niveau,' skriver selskabet i en meddelelse til Computerworld.

"Som mennesker er vi indstillet på at reagere på menneskelige bevægelser, og en del af hjernen er dedikeret til hurtigt at behandle ansigter og udtryksformer. At skabe virtuelle mennesker, der opfylder den kvalitet og dynamik, der er nødvendig for at tilfredsstille vores hjerner, er ekstremt kompliceret - og det mestrer Ziva Dynamics, som vi nu glæder os til at byde velkommen til Unity-familien,” siger Natasha Tatarchuk, VP of Graphics hos Unity.

Ziva Dynamics har hovedkontor i Vancouver, Canada.

Unity blev stiftet i Danmark af David Helgason, Nicholas Francis og Joachim Ante og har specialiseret sig i at udvikle værktøjer til spiludvikling.

Selskabet blev i fjor børsnoteret på New York Stock Exchange og har hovedkvarter i USA, men dog fortsat en stor udviklingsafdeling i København.

Største opkøb nogensinde

Tilbage i november 2021 foretog Unity sit største opkøb nogensinde.

Selskabet købte det amerikanske Weta Digital, der står bag en lang række avancerede teknologier inden for 3D og visuelle effekter.

Unity lagde 1,6 milliarder dollar - omkring 10,5 milliarder kroner - på bordet for Weta Digital, der i sin tid blev grundlagt af Peter Jackson, som er manden bag Ringenes Herre-filmene.

"Med opkøbet får millioner af udviklere verden over adgang til den mest avancerede og sofistikerede VFX-teknologi [VFX = ‘Visual Effects,’ red], der findes. Når teknologien er integreret i Unitys førende RT3D-platform er fundamentet for fremtidens metaverse lagt,” meddelte Unity dengang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere