Artikel top billede

Dansk-stiftede Unity i kæmpeopkøb til 10 milliarder kroner: Vil gøre det muligt for alle at anvende de mest avancerede værktøjer til visuelle effekter

Det dansk-stiftede it-selskab Unity køber Weta Digial for mere end 10 milliarder kroner. Alle vil snart kunne anvende nogle af de mest avancerede digitale værktøjer til visuelle effekter.

Det dansk-stiftede it-selskab Unity køber det amerikanske Weta Digital, der står bag en lang række avancerede teknologier inden for 3D og visuelle effekter.

Unity er klar til at lægge 1,6 milliarder dollar - omkring 10,5 milliarder kroner - på bordet for Weta Digital, der i sin tid blev grundlagt af Peter Jackson, som er manden bag Ringenes Herre-filmene.

“Med opkøbet får millioner af udviklere verden over adgang til den mest avancerede og sofistikerede VFX-teknologi [VFX = ‘Visual Effects,’ red], der findes. Når teknologien er integreret i Unitys førende RT3D-platform er fundamentet for fremtidens metaverse lagt,” meddeler Unity.

Unity meddeler, at de mest avancerede værktøjer til visuelle effekter hidtil har været forbeholdt de professionelle designere og udviklere.

“Men det ændrer sig nu. Så snart Weta Digitals VFX-værktøjer er integreret i Unitys platform, vil de være fuldt tilgængelige for millioner af indholdsskabere verden over,” meddeler Unity.

Peter Jackson indtræder efter salget som hovedaktionær i det nye selskab Weta FX.

"Sammensmeltningen af Unity og Weta Digital muliggør, at alle kreatører, uanset branche, kan udnytte disse kreative og kraftfulde værktøjer,”meddeler Peter Jackson, som kalder opkøbet for en ‘gamechanger.’

Unity blev stiftet i Danmark af David Helgason, Nicholas Francis og Joachim Ante og har specialiseret sig i at udvikle værktøjer til spiludvikling.

Selskabet blev i fjor børsnoteret på New York Stock Exchange og har hovedkvarter i USA, men dog fortsat en stor udviklingsafdeling i København.